Hva kan vi lære av våre katter?

Harmony 2018
Ojas Harmony nyter peisvarmen.

Katter kan i blant være rimelig aktive, på grensen til hektiske. Da går det i hundre med sprang og løp samt jakten på hverandre. Huset fylles med aktivitet, noe som kan være herlig for en stund. Allikevel, livet krever balanse. Etter dag kommer natt. Etter aktivitet kommer hvile.

 

Kattene hviler.

P1010470

Katter kan virkelig kunsten å hvile. Da finner de seg en brukbar plass. De flater ut eller krøller seg sammen, – og det er ro! Katter sover jo store deler av døgnet. Vi tror det er da de fordøyer sine inntrykk, samt at kroppen får restituert seg. I tillegg justerer de seg helt klart etter vær og temperatur. Ved lavtrykk blir det mer hvile, og ved lave temperaturer foretrekker de heller å kose seg inne i varmen.

 

Når hormonene ruser.

P1010515
Harmony og Gustav et spennende par.

Hunkatter spesielt har jo sine løpetider. Det hele er styrt av kroppens hormoner. Visse katter kan jo nærmest slite seg ut av sine løpetider. Vekten raser ned. Livet blir en uavbrutt jakt på en kavaler. Den partneren skal helst være en hannkatt, allikevel, i nødens stund duger også andre hunnkatter. Det krypes og det jamres, helt inntil perioden er over. Da kan man endelig hvile ut. Og det gjør de.

 

Når skal vi egentlig bruke all den tiden vi sparer?

P1010882
Blue Rhapsody

Vi mennesker kan også fremstå rimelig hektiske. Det er så mye vi skal rekke, og helst i går! Man skal jo spare tid! Livet blir da et maraton løp fra det ene til det andre. Det er så deilig å få gjort mest mulig. Mye blir gjort for å spare tid, som det heter. Det er så mye man skal rekke over. Men når blir det tid til refleksjon og ettertanke? Når skal man egentlig bruke all den tiden man sparer?

 

Når vi sitter stille.

P1010881
Jakt i Amazonas

Vår erfaring er at når vi faller til ro, så finner også kattene roen. Da kan det være at man ser en god film eller hører på musikk. Kattene kommer og legger seg vel til rette, ofte tett inntil sin eier eller også veksler mellom sine omsorgspersoner. Er det i tillegg naturprogram på skjermen, ja, så følger de gjerne oppmerksomt med på det. Kattene finner roen, når vi gjør det!