Det er full vår på kontinentet. Her hjemme raser vinteren blant våre fjell. Sneen laver ned og huset kan snart minne om en iskald scene fra Dr. Zhivago! Gradestokken kryper godt ned på de blå. Det er i grunnen bare å holde seg inne og fyre. Allikevel, vi fyrer ikke for kråkene, vi fyrer for kattene!

Livgivende varme.

Kattene elsker å strekke seg ut i varmen fra peisen. Det er livgivende og svært så koselig for deres omsorgspersoner, men også for kattene selv. Varmen fra bålet er jo noe som har fulgt menneskene i lang tid. Da skulle det bare mangle at ikke også våre firbente venner skulle få nyte godt av det. Strålevarmen fra peisen gjør underverker på en varmesøkende skapning. Så har også kattene mye varme å gi tilbake, noe de også gjør.

Livet som innekatt.

Når husets folk samler seg foran «aftenlampa» for å se en god film, kan freden og roen senke seg i  heimen. Da kvernes og males det fra kjære kattevenner. Da søkes det etter kos og stell. Kattene selv ville nok foretrekke naturfilm med masse herlige dyrelyder. Noe de også får se i blant. Kolibriejakt

Joda, livet som innekatt kan absolutt by på fordeler.

Ulla som varmer.

Mens matmor strikker for harde livet, for å tilgodese familien med varme ullplagg, finner kattene det også trivelig å kunne leke med et garn nøste eller to. Da er det nok ikke så lett å skulle følge strikke oppskriften til punkt og prikke. Resultatet kan lett bli en varmende ullgenser, ispedd varmende kattehår.