Vet egentlig Nubi at hun er en katt?  Det kan man virkelig undres om! Den ene overlevende fra hennes siste kull er en blå abyssiner gutt. Han ble født som den ene levende i dette kullet. Den første var dødfødt., de andre måtte opereres ut.

 

Tror egentlig Nubi at hun er katt?

(050)NO Nalea's Alessa (aka Nubi) PortrettSpørsmålet om Nubi egentlig tror hun er en katt,  er fordi hun stadig søker løsninger hos sine mennesker. Det har skjedd flere ganger. Nubi og matmor er venninner. Dette kommer til uttrykk ved flere anledninger. Det siste i denne sammenheng, er at Nubi frakter denne (om man må kunne si) litt godt ivaretagne ungen, opp til matmamma Liss. Deretter deponerer hun ungen der, slik at det kan virke som om dette er et slags kollektiv. Det er tydelig at matmor er den som skal ivareta ungen for en stund. Dette er både rørende og underlig.

 

Felles amming?

 

For det første er det underlig at kattemamma overlater ungene til noen som helst. Vår erfaring er så langt at kattemamma nærmest freser litt forsiktig, også til sine nærmeste kjente, som måtte nærme seg. Men at Nubi på denne måten nærmest inviterer til en slags felles amming, ja, det må jo nesten være oppsiktsvekkende.

 

Forsøk på tvangs kollektivisering.

P1040188

I dette tilfelle er det matmor som blir utsatt for denne tvangs kollektiviseringen. Det er muligens et nytt trappetrinn på den utviklingsmessige stigen? Allikevel, etter at ungen er avlevert til matmor foretrekker den unge å sutte samt å smatte på tilgjengelige deler av matmors hud. Dette i tydelig forsøk på å se om det er noe å hente ut?

 

Er det forskjeller?

Nubi og Kaj 2015
Trygghet på utstilling

Da er ikke merkelig at husets matfar er forvist til gjesterommet? Det er temmelig innlysende at denne smatte- og suge konferansen er noe som ikke skal vedkomme han!

cropped-P1040196.jpg

Den lille tjukkasen som heter Victory ser derfor ut til å kunne gå sin seiersgang i blant husets kvinner i fritt tempo. Kastratene kan i midlertid søke sitt samvær med husfar når de vil.