Varme elskende katter, – det er abyssineren i et ”nøtteskall”. Til daglig, nær sagt året rundt, elsker de å ligge på baderoms gulvet. Der er det varmekabler, der er det lunt. Allikevel, tropesommeren kan også merke en abyssiner. Nå er det ikke mange å se på baderommet. Aller helst ligger de som utslåtte skinnfeller, å bare prøver å klare seg igjennom varmebølgen. Det er i alle fall svært så viktig, med tilgang på vann!

 

Kattens normaltemperatur.

P1040176

Katten har jo som kjent en høyere kroppstemperatur enn det mennesker har. Kattens normaltemperatur ligger mellom 38,0-39,2 grader Celsius, i følge AniCura. Det vil si at katten har en høyere normal temp. enn mennesker. Mange katter er imidlertid svært gode på tilpassing. Noen katter liker seg også godt ute på vinteren i kortere perioder. Det vil nok allikevel kreve en viss form for tilvenning over tid.

 

Å teste ut kattens behov.

P1040174

Temperaturer i Norge kan jo faktisk svinge med rundt 70 grader Celsius. Det skal jo noe til å kunne tåle slike variasjoner godt for alle. I tillegg vil dette faktisk kunne være svært så individuelt. Vi har katter som elsker å være ute. Men vi har også katter som nesten ikke går over dørstokken, selv om døren står på vidt gap. Det beste er sannsynligvis å teste ut kattens behov.

 

La vinduet stå åpent, dersom det er trygt.

P1040170

I den verste sommer heten kan det faktisk være på sin plass å la vinduet stå åpent, med fri tilgang for katten til katte gården om man har en slik. Tropenetter i Norge er jo som kjent når natte temperaturen ikke går under 20 grader Celsius. Da burde det heller ikke være noen fare for at katten fryser eller får ubehag. Men, man bør følge med. Kattens kalling, eller ulike lyder kan muligens forstyrre naboen, eller også sende noen signaler om at alt ikke er greit.

 

Ta katten ut i sele og bånd.

P1010530

Har man ikke kattegård, kan det være fint å ta katten ut i sele og bånd. Dersom katten venner seg til dette fra unge år kan det bli en svært så trivelig erfaring for både katten og eier. Vi har ofte katten i bånd, selv om vi også har en kattegård. Dette handler om at ikke alle elsker alle. Det man allikevel bør være oppmerksom på: Har man katt i bil, og temperaturen er sommer. Følg med! Det er dessverre mange som hvert år opplever følgende av for høy temp. i bil.