En sommerdag i skogen
En sommerdag i skogen

Uteliv for innekatter kan høres ut som noe merkelig. Våre katter er jo også primært innekatter. Allikevel tar vi dem med på tur, enten en tur ut i hagen eller en tur i

Sommerdag på Alby
Sommerdag på Alby

skogen, eller en strandtur. Det er for det meste vær og temperatur som regulerer dette. Abyssineren er jo varmekjære katter, og som langtidsværende innekatt er det nok ikke bare å stupe ut i vinterkulda. Varme dager i sommerhalvåret er nok det som egner seg Nefer og Harmony på stokkenbest. Kattene elsker å gå tur.

En helt ny verden åpner seg med lukter og lyder, synsinntrykk og rare skapninger. Tenk å få stifte bekjentskap med en gresshoppe, en bille eller et ekorn? Det er et eventyr for innekatter å få oppleve alt dette. I tillegg får de god mosjon for både kropp og sjel. Skulle de så møte en hund er det jo bare å søke tilflukt i nærmeste tre.

Harmony nyter strandlivetUteliv betyr ikke at kattene går fritt. Nei, de har lært seg å gå i bånd. Det fungerer utmerket. Det betyr trygghet for katten og kontroll for eier. Allikevel gir det muligheten å få oppleve noe mer. Innekatter vil jo være preget av innemiljøet, med alle påvirkninger av gasser fra maling, støv fra møbler, tekstiler og matlukt. Ute vil de kunne oppleve frisk luft samt Nubi følger måkenedet inspirerende i å være på tur. Vår filosofi er at er det godt for mennesker, så er det også godt for katter. Alle dyr bør få muligheten til å oppleve frisk luft. Noen har sine katter i luftegårder, det vil jo kunne bli noe av det samme. Det å ha dem i bånd eller luftegård gjør at man også skjermer katten for ubehagelige eller farlige opplevelser. Når vi berøver kattene det frie utelivet, og holder dem som innekatter, skylder vi dem å få noen turer ut. Det vil gjøre godt for kropp og sjel.