Ut av vinduet – opplevelsen, er kattenes liv i vårt oppdrett. Kattegården er laget slik at det bare er å åpne vinduet for å kunne slippe de ut. Kattegården er innredet slik at kattene kan velge å klore (på noen gamle trestubber), eller de kan velge å klatre, enten i nettingen eller vandre på hyllene for å komme seg opp i høyden.

 

Høydetrening er det kattene foretrekker.

 

P1040506Vi må jo kunne si at høydetreningen er det som kattene foretrekker. Det er kanskje ikke tilstrekkelig høyde for å bedre utholdenhet eller kondisjon? Allikevel, abyssiner katter liker å ha overblikket. Da må de også opp i høyden. Våre katter liker i alle fall å kunne se ned på omgivelsene. Det er mulig at dette gir dem en følelse av overtak, dersom noe skulle skje. Om ikke annet så gir det faktisk overblikk. De er i alle fall ikke nedlatende.

 

Dersom noe skulle skje!

P1040498

Dersom noe skulle skje, – hva er det som kunne skje? Kattegården er et veldig trygt område som både beskytter og verner kattene mot farer. Der ute finnes det jo både grevlinger, rever, ulver, hunder og andre katter.

Vår unge hannkatt, Edwin, liker allikevel å kunne klatre i nettingen. Heldigvis har han også skjønt hvordan han skal kunne klatre ned. For øvrig må vi kunne si at den største forlystelsen er diverse insekter som måtte ta turen innom vår lille kattegård. Da hoppes og sprettes det som gresshopper bakom gitteret. Det er også ved disse anledninger at Edwin tar gitteret til topps, med håp om å fange noen.

 

Ojas Jazz er ei sjarmerende hunnkatt.

 

P1040501

Ojas Jazz er ei sjarmerende hunkatt, som for tiden tilbringer mest tid sammen med Edwin. Tanken er jo også at disse to skal kunne få det til etter hvert. Nå i dag er det for tidlig å kunne si. For det første må jo Edwin få bli voksen, for det andre må faktisk kjemien kunne stemme, og for det tredje bør jo eventuelle avkom både kunne fødes og i tillegg kunne vokse opp.