P1030215
Nubis fjerde kull

Mamma Nubi er en pliktoppfyllende mamma som vet å ivareta sine små. All ting tyder jo på at det må være kraftfor i spenene, siden flere av ungene strutter med mager som små øltønner. Når de er ferdig ved melkekranen velter de bare over på ryggen, med en velfylt struttende mage som i sin tur gjør det vanskelig å ligge på annet en ryggen. Så kommer mamma og vasker og steller. Det hele kan minne om en slags baby bad, satt i scene av mamma, og fremstår derfor som det rene nyfødt-spa.

P1030222
Ungene er på spa.

 

Nubis unger er en uke gamle.

Nubis unger er en uke gamle. Det er Nubis fjerde kull, denne gangen i samarbeide med vår elskede hannkatt Oliver. Det ble seks avkom i dette kullet. Tre av ungene er blå abyssinere og tre er viltfargede. Fødselen gikk unna på et par timer, og da var Nubi rimelig sliten. Kattungene har allikevel klart seg veldig bra, med daglige vektøkninger. En uke etter forløsningen er det aktive kattebarn som daglig kaver og søker mammas melk.

 

 

Noen ganger lykkes man, andre ganger ikke.

P1030210
Med velfylt mage er det bare å sprelle med bena.

Når man så ligger der på ryggen med en særdeles velfylt mage er det ikke så mye annet å gjøre enn å sprelle med bena. Men for all del, det er jo også trening. Kampen for tilværelsen starter allerede tidlig for de fleste. Det gjelder også for kattunger. Det er hele tiden om å gjøre å nå fram til den beste melkekranen i tide. Dette fordi at om man ikke gjør så, kommer et søsken å legger beslag på den. Sannsynligvis vil dette kunne gi seg utslag i varierende vektøkning på de håpefulle. Noen ganger lykkes man, andre ganger ikke.

 

Den første ungen har åpnet øynene.

P1030218
Den første ungen har åpnet øynene.

Kattunger fødes med lukkede øyne. Like etter forløsningen må de derfor lukte seg frem mot mammas melk. Men altså, etter en uke begynner de å åpne øynene, og får på den måten flere sanser å kunne orientere seg etter. Om de dermed blir klarsynte vites ikke helt. Men det må vel være rom for å kunne si at katter har herlige evner vi mennesker bare kan drømme om.