Ungene har blitt over to uker gamle.

Jazz sine kattunger har blitt over 2 uker gamle. Utviklingen så langt har vært over all forventning. Kattemamma Ojas Jazz er virkelig en deilig mamma. Tydeligvis har hun kraft i spenene. Samtidig er hun deilig avslappet i forholdet til sine unger. Det vil si at det stadig er besøk av husets øvrige katter, som kommer innom for å snuse å undersøke. Unntaket er pappa Edwin som lever sitt eget liv og fortsatt  kaller på damer. I tillegg har vi «tante» Nefer som liker seg best på egen avdeling.

 

Pappa katt har ingen funksjon med de små.

Pappa katt bidrar med sine gener og celler. Utover det har han svært liten funksjon i forhold til de små. Det er kattemamma som ivaretar og oppdrar sine unger. Hannkatten er vel opptatt av, å skulle fordele sine gener på flest mulige hunner. Dette for å sikre å videreføre sine egne gener og å kunne levere sine herlige gener til flest mulige. Allikevel er det nok slik at kattemamma må ta ansvaret for hva det hele har forårsaket. 

Med åpne øyer.

Kattungene har nå åpnet sine øyne og kravler rundt i sin trygge tilværelse.  Vekten øker fra dag til dag og fremtiden ser derfor lovende ut. Så langt ser det faktisk ut til at det er tre hunnkatter som vokser opp. De kravler og går, de kryper og sklir rundt som en slags mini-pingviner. Allikevel er det nok ikke lenge til at aktiviteten bare øker på. Abyssiner katter er jo som kjent ganske aktive. Det er mye som skal undersøkes. Det starter med mamma og føde bingen, deretter utvikles området fra dag til dag.