Pass på at den ikke følger med skittentøyet inn i vaskemaskinen. Vaskemaskiner med vindu er som en tv – utrolig spennende for små katter. Spesielt dersom en slekting suser rundt. Dersom de ønsker egen telefon, -. si nei!

Nubi som døråpner
Nubi som døråpner

 

 • Ytterdører må være låst. Får de sjansen stikker de ut. Mange abyer finner raskt ut hvordan de åpner dører. Ute kan det være farer de ikke er vant til, f.eks trafikken. I tillegg kan det faktisk være lønnsomt å investere i et låsbart vindu. Ikke stol på at vindushåndtaket er sterkt nok. Et låsbart håndtak kan låses i lufteposisjon.

 

 • Abyssineren er lynrask og kan fort få labben eller haletippen klemt i en dør som smelles igjen. Når en dør lukkes, vend deg mot døren du lukker å sjekk at det ikke er en pote eller en hale i veien. Når de er små, har de en tendens til å ” løpe i bena på en”,  lær deg å ”subbe” så du ikke tråkker på den.
  P1030785Herlige unger, men allikevel aktive.

 

 • Abyssineren er glad i vann, har du nettopp tappet varmt vann så skru over til kaldt før du stenger springen. Katten elsker å kunne følge med på når vanndråper faller.

 

 • Abyssineren er glad i å være med når du lager mat. Når du er ferdig med en plate ( og den fremdeles er varm) sett en kjele med kaldt vann på kokeplaten så den ikke brenner poten sin. Men dette er sannsynligvis ikke aktuelt, siden din katt naturligvis ikke vandrer på kjøkkenbenken.
  P1030124
  Ikke smelt bankortet!

 

Vær obs på levende lys. Værhår og pels kan fort bli svidd av! Brent katt lukter ikke godt!

 

Tråd, hyssing og strikk (for ikke å snakke om tanntråd eller garn) kan være farlig for kattungen, den får det i seg, men ikke ut…

20150727_111005
Nefer tråkker i salaten.

En annen ting er øredobber. Obs! Obs! legg de i skap ikke på nattbordet eller lignende…Eller lagre dem i safen. Pass bare på at katten ikke får koden.

 

La aldri viktige papirer/ dokumenter ligge fremme – de elsker å tygge papir…kanskje spesielt verdipapirer.

 

Lukk do lokket etter bruk – det er dessverre kattunger som har druknet i toalettetOjas Harmony møter våren

 

 

Obs på giftige planter!!!                              Liljer og julestjerne m.m kan være meget giftig for en katt!

Om katten skulle ønske å være veganer, prøv å støtt den på det. Allikevel vil det kunne være en utfordring, da katter faktisk trenger kjøtt.

Les også:Nefer – på Catwalken!

 

 • Har man pyntegjenstander man er redd for, gjem de bort i et skap til kattungen har fått noen måneder på seg.

 

  • Hvis kattungen ligger å sove skal den få lov å sove i fred, lær små barn dette ( fin måte å lære å ta hensyn til andre)
Leon, Mimi
Stillheten.

 

Lykke til med pusungen deres!