Katter kan virkelig det med å sove. Søvn er jo også viktig for både mennesker og dyr. I løpet av søvnen skjer det det gode prosesser i kroppen. Søvnens rytmer bidrar til gode heling prosesser  og er derfor en helsebringende tilstand. Noen tror at man dermed går miste om verdifulle timer. Allikevel er det nok slik at ved å tillate kroppen hvile vil man også kunne få den service og reparasjon som vårt legeme behøver, og faktisk utfører mens vi sover.

Katter kan det med å sove.

Katter kan virkelig dette. Den største delen av dagen sover de. Og om de ikke sover, så hviler de. Det bevirker at de er i desto større og bedre vigør etterpå. I tillegg så står de ikke opp med et rykk, for så å gyve løs på et eller annet. Nei, som regel så inngår etter søvnen en serie med utstrekninger og diverse gjesp. Deretter er man klar.

Når katten går på kablene for å kjøle seg.

Kattene foran peisen.

Når matmor fyrer i vedovnen og kattene går på varmekablene for å kjøle seg ned, da vet vi at det er vinter og innetid. Noen katter ønsker seg allikevel ut, enten av gammel vane eller av rastløshet.

Men, de kommer seg ganske så express inn igjen, for deretter å skulle akklimatisere seg på baderommets varmekabler. Dette for å balansere temperaturen. Forsøk på å skulle nærme seg matmor, resulterer allikevel muligens i en flukt til mer tempererte soner.

Innekatter er innekatter.

Innekatter er innekatter og bør ikke plutselig utsettes for sterke minusgrader. Dersom det er ønskelig bør det i så fall tilvennes gradvis, over tid. 

Kattenes pels vil jo også kunne tilpasses de mere blå gradene. En korthåret silkemyk katt vil kanskje kunne bli langhåret og strev? Det er med katter som med folk, man preges av miljøet. I tillegg er det slik at en innekatt er ganske så trygg på sitt inne miljø. En plutselig og uventet tur ut i det kalde fri vil kanskje ikke gjøre katten mer trygg. Det er kanskje ikke heller et godt tips å ta  med katten i saunaen?