Å skulle slippe katten fri.

P1000983Å skulle slippe katten fri, vil nok kunne være en enkel og behagelig løsning for mange. Spesielt om man har en såkalt innekatt kan samvittigheten over det ”å skulle berøve katten friheten” kunne tynge mang en katteeier. Allikevel vil det kunne være mange ting å tenke over, før det store slippet. Allikevel, dersom katten får sitt stimuli inne, og noen turer ut i sele og bånd, vil den sannsynligvis ikke savne noe.

 

Abyssinere er dårlige trafikanter.

P1010446-kopi

Katter er jo i utgangspunktet nysgjerrige av natur. Dette gjelder ikke minst abyssinere., de er allikevel dårlige trafikanter. Bor man nære en trafikkert vei, vil dette kunne være en utfordring. Abyssinere er kjent for å være vimsete. Mange har også endt sine dager i møte med bil.

 

Ugressmiddel er ikke for katten.

P1010612Bor man slik at det finnes hage eller grøntområde rundt boligen, bør man i tillegg undersøke bruken av ugressmiddel, gjødsel og liknende. Det er jo påvist at ugressmiddel kan være kreftfremkallende for mennesker. Det er faktisk ingen grunn til å tro at dette ikke skulle gjelde for katter. Det kan kanskje være mer omfattende å oppdage hva naboen bruker?

Deprimerte katter er de som ikke får nok stimuli. Så, å leve med katt er å leve med katt. Lek med katten, stimuler katten og kos med katten.

 

Rottegift kan være dødelig.

P1010431

I mange boligområder sliter man med både mus og rotter. Av den grunn legges det ut muse- eller rottegift. Dette kan være direkte dødelig dersom katten får i seg dette direkte. I tillegg er jo katter kjent for å jakte på, og spise mus, kanskje også rotte. Skulle dermed katten få i seg et slikt dyr som allerede er forgiftet med gift vil dette kunne få fatale konsekvenser.

 

Folk som stjeler katter.

Når det gjelder såkalte rasekatter finnes det også enda en utfordring. Den heter tyver. Det har vist seg i den senere tid at det finnes folk som stjeler katter. Dette vil kanskje spesielt være relevant for spesielle katter, slik som abyssinere. Disse blir da ofte smuglet ut av landet og solgt for store summer i Europa. Norske dyr er attraktive i internasjonal sammenheng, både fordi vi så langt har klart å holde rabies borte, men også fordi de generelt er både friske og relativt sunne.

 

Innekatter har det bra.

Showtime

Innekatter har det bra, både fordi de får mat og vann, har plass til å boltre seg på, og har leketøy og klorestativ. Deprimerte katter er de som ikke får nok stimuli. Så, å leve med katt er å leve med katt. Lek med katten, stimuler katten og kos med katten. Du vil trolig merke det ganske raskt dersom katten trives.