Skjønnheten ligger ikke i utseende, slik noen velger å tro. Det hjelper ikke med all verdens pelspleie og manikyr, dersom det ikke er grunnlag for det. Grunnlaget kommer innenfra. Det siver ut gjennom kroppens små kanaler. Det er faktisk derfor et eldre uttrykk kan fremstå vakkert. Skjønnheten kommer innenfra.

 

Livet setter sine spor.

Ojas-Darwin.jpg

Riktignok kan skjønnheten fremstå i utseende. Allikevel er det ikke noe som kommer fra ytre pleie og stell. Nei, da blir fremtoningen ganske så plastisk og merkelig. Det man viser, er liksom ikke i takt med hvem man er. Nei, den virkelige skjønnhet er den som kommer innenfra. Det er personligheten som tyter ut. Det er sjelens virkelige vindu. Slik er det med de fleste. Det du er utstyrt med i form av gener samt hvordan dette har fungert i møte med omgivelsene, vil kunne sette sine spor.

 

Livet setter også sine spor hos våre katter.

P1040516.jpg

Livet til en katt, og fremfor alt en innekatt vil kunne være svært så avhengig av det miljøet de vokser opp med og lever i. En kontaktsøkende og kjærlig katt kan være en som har opplevd mye god interaksjon med sine mennesker. En snerrete og aggressiv katt kan derimot muligens ha opplevd mye avvisning og lite kontakt. Noen katter vil jo også ha full kontroll og dermed sier fra dersom det ikke går deres vei.

 

Skjønnheten vises i det ytre.

Jazz og Victory

Skjønnheten vises i det ytre, allikevel kommer den innenfra. Det hele er et spørsmål om arv og miljø. Arven ligger der og på virkes av miljøet, på godt og ondt. Genene sørger for at man er mottakelig for visse ting, men kanskje ikke andre saker. Miljøet man påvirkes av, kan ganske sikkert gi en visse impulser. Allikevel er det grenser for hva miljøet kan gi. Noen ganger kan signaler fra miljøet faktisk bevirke det motsatte. For mye restriksjoner kan føre til trass og opposisjon.