P1030202-kopi
En herlig katt

S*Catclaws Master-Piece (heretter kallet Oliver) er en herlig katt. Med sitt utrolig lugne gemytt og sin varme sjarm, må han jo nærmest kunne være ”en hver svigermors drøm”. Det er tydelig at damene ser han. Det er også tydelig at de trives i lag med han. Oliver er ikke en macho katt, men stille og behersket, nærmest i det stille, klarer han befruktningens kunster, nesten umerkelig.

 

God oppvekst og herlige gener.

P1030161
God oppvekst.

Oliver bærer tydelige spor av en god oppvekst kombinert selvsagt med herlige gener. Dette er katten som så langt aldri blir stresset, aldri aggressiv og aldri utfordrende.

Oppdrettet Catclaws må her ha funnet det optimale oppdretter konseptet. Joda, Oliver er en fertil hankatt på ca. ett år. Han lever som han også bør, i følge sin alder og sitt kjønn. Det kan lett bli en liten skvett her og der. Allikevel, dette er mest for å fortelle damene, at : Jeg er her!

 

Oliver er god på kontakt.

P1030176
God på kontakt.

Oliver er en hannkatt med et vakkert viltfarget utseende. Med sin tette og silkemyke pels fremstår han som en svært god kandidat å kunne kose med. Kosen er også noe Oliver elsker. Han blir liksom ikke ferdig når man først begynner. Dette var noe også dommerne fikk erfare da han stilte på sin første utstilling som ung katt. Senere har Oliver også vært på flere visninger der fokuset har vært på informasjon og kontakt med folk flest. Oliver er god på kontakt, og elsker å kunne møte folk.

Se også: Katteutstilling i Rakkestadhallen.

 

Viktigheten av god sosialisering.

P1030196
God sosialisering.

Viktigheten av god sosialisering kan nesten ikke overdrives. En katt er jo et familiemedlem. Det er noe man skal kunne leve med daglig i kanskje femten år, eller mer. Det å da har opplevd en god og ivaretakende kontakt med mennesker og dyr, vil kunne sette sine spor. Det å tidlig introduseres til både menn og damer, småbarn og lyder fra både TV og radio vil kunne øke toleranseevnen i det daglige. Det er som for oss alle – man bærer med seg sine erfaringer, også de som man kanskje ikke aktivt husker.