Samværet er snart over!

Mimi, Charlie og Leon
Mimi, Charlie og Leon i skjønn forening.

Samværet er snart over for ungene fra Nubis kull. Så langt har det det vært over 10 uker med intenst samvær. De har lagt sammen i mammas mage, de har blitt født på ca. på samme tid. De har kravlet sammen rundt mammas melk, de har søkt varmen sammen, de har kjent tryggheten sammen. Snart vil samværet være over. Dette til tross for heftig lek og jakt på hverandre huset rundt. Jaktleken med herlig springing, biting, overfall og erting er jo treningen som de behøver for å kunne bli riktige katter.

 

Full fart etter en siesta!

Ojas MimiSelv om de ved noen tilfeller nærmest kan fremstå som bitre fiender er denne øvelsen en viktig del av sosialiseringen som katt. Heftige øvelser til tross, etter en stund er de totalt utmattede og sovner gjerne i en klynge, i alle fall sammen med en eller annen. Det gjelder å lade opp til neste økt! Ofte faller disse pausene sammen med de voksne kattenes behov. Katter sover jo mye. Allikevel når siestaen er over er det atter full fart!

 

Oppdragelse til selvstendighet.

Ojas Sirocco
Ojas Sirocco

Det kan synes hjerte skjærende å skulle splitte disse ungene i form av overleveringer til nye eiere. Men, hadde ikke vi gjort det så hadde katte mamma allikevel skuffet de vekk etter en stund. Naturen er herlig, men også ubarmhjertig slik sett. Dersom mamma og barn allikevel skulle møtes etter en tid, vil det nok være ganske så merkelig for dem begge. Det er liksom noe kjent, men allikevel; det er også noe annerledes, nytt og merkelig. Å skulle oppdra sine barn til selvstendighet og eget liv, det synes å være parolen.

 

Hvorfor kommer de ikke når jeg kaller?

P1030007
Hvorfor kommer de ikke når jeg kaller?

Det er allikevel rørende å se mamma Nubi kommer bærende på katte leker for sine små. Hvorfor kommer de ikke når jeg kaller? Det er bare det at de små har etter hvert blitt tenåringer. De vil simpelthen leve sitt eget liv. Mamma står der og lokker med leker i kjeften, mens ungene springer rundt og har det gøy. Allikevel kommer det stunder i blant, der ungene faktisk søker melkesentralen. Men da sier mamma stopp; etter kort tid. Alt har sin tid. Og melketiden synes nå å være over.