Det var katteutstilling! Denne gangen var det på Gothia Arena, Västra Frölunda, Göteborg.

P1010555
Katteutstilling, Västra Frölunda, Göteborg.

Så var det så dags – igjen, det var katteutstilling! Denne gangen var det på Gothia Arena, Västra Frölunda, Göteborg. To travle dager med konkurranser, kåringer, certifikater og vakre sløyfer. Det ligger stor innsats bakom slike arrangementer, noe våre svenske kattevenner utmerket klarer å håndtere. Det er alltid trivelig på slike arrangement i Sverige.

 

Helgen startet med et brak.

Utstillingshelgen startet med et brak! Det vil si faktisk flere brak. Det hele skulle utvikle seg til et skikkelig dommedagsvær, noe vi selvfølgelig håpet ikke skulle smitte av seg på helgens katte bedømminger. Da vi ankom Göteborg på etter middagen fredag, var det nesten som om noen slo av lyset. Fra en beksvart himmel dundret millioner av hagel ned over innfarten, mens lyn og torden flerret mørket til side ved jevne mellomrom. Siden kom det regn i bøtter og spann. Hele gjennomfarten tok rundt en halvtime, og mesteparten av tiden ble vi bombardert med disse små hvite isklumpene fra oven.

 

Nubi tok sitt første Cagcib – denne helgen.

P1010562
Nubi, alias Nalea’s Alessa.

Lørdagen hadde heldigvis trykket lettet betydelig, slik at faktisk solen kunne titte frem lite nå og da. Solskinn ble det faktisk også i utstillingshallen da vår herlige blå abyssiner dronning, Nubi, tok hjem sitt første Cagcib, (Certificat d’Aptitude de Grand Championat International de Beauté) for denne helgen. Nubi som hun heter her hos oss er egentlig synonym med No*Nalea’s Alessa, hvilket er hennes offisielle navn.

 

Kattutstilling, västra Frölunda, göteborg og Nubi har hatt en rivende utvikling.

P1010558
Nubi alt tryggere på dommerbordet.

Nubi har hatt en rivende utvikling med det å være på utstilling. Nå kan hun faktisk spankulere litt ledig over dommerbordet, for så å ta dommeren i nærmere øyesyn. I buret klarer hun faktisk å slappe godt av, og i tillegg utstår hun stadig bedre bilturene som bringer oss til utstilling stedet. Når så kvelden kommer er hun veldig til stede – på hotellet. Nubi elsker å bo på hotell.

 

Nubi kan snart være Grand Internasjonal Champion.

P1010568
Dommer Ad de Bruijn bedømmer Nubi.

Søndagens grunnbedømming var nesten ikke startet før neste Cagcib rant inn. Nei da, fredagens voldsomme vær raseri hadde tydeligvis ikke smittet av seg på dommerpanelet, selv om også denne dagen gjorde sitt til at det hele fremsto som en rimelig fuktig helg. Nubi er pr. i dag i klasse 5 – Internasjonal Champion. Etter helgens bedømminger mangler hun få certifikat for å få tittelen: Grand Internasjonal Champion!