Så var det atter en gang farvel. Det var NO* Ojas Summertime som nå dro av gårde. Det ble et nytt farvel, – og vi mener virkelig farvel. Ikke for at vi ønsker å bli kvitt disse deilige små kattungene fortest mulig, men snarere slik at vi i oppdrettet har samarbeidet med kattemamma om å gi dem den beste mulige oppveksten, slik vi tenker det. Farvel, betyr at vi ønsker det beste for fremtiden!

En fantastisk mamma.

Ojas Summertime var en del av Ojas Jazz første kull i samarbeide med Coconille´s Edwin, som er pappa katten. Edwin har jo slik det er i katte verden, holdt seg mest i bakgrunnen, etter å ha overlevert sine arve egenskaper. Det har nok vært slik at katte mamma må ta seg av det meste fra fødsel til oppdragelse og ernæring. Vi må kunne si at dette har Ojas Jazz utført perfekt. Hun har vært en herlig mamma for sine små.

Et nytt medlem i familien.

NO*Ojas Sahara
NO*Ojas Summertime

Vi kan, nær sagt ikke gi absolutte garantier, allikevel blir ungene levert til sine nye omsorgspersoner med veterinær sjekk, helseattest, stamtavle og nødvendige vaksiner. I tillegg har oppdrettet forsøkt å kunne gi de små kjærlig sosialisering med tilvenning til daglige lyder i hjemmet, slik som kaffemaskiner, støvsugere, småbarn, vaskemaskiner og liknende. Ungene har også blitt tilvendt til daglig kos, kloklipp og annet. For deres videre liv blir det dermed opp til nye eiere å skulle legge til rette for å kunne gjøre katten til et nytt familiemedlem.

Savnet er merkbart.

NO*Ojas Harlem

Savnet av kattungene er selvfølgelig merkbart i oppdrettet. Leken, samværet og kosen blir jo preget av en hver som forlater felleskapet. Kattemamma vil nok gå å søke og kalle i en tid, samtidig som også hun kan være ganske så fornøyd med samværet. Uansett kommer det en tid da kattemamma vil kunne avvise ungene for at de dermed skal kunne søke seg nye områder. Grensen for å overlevere kattunger er av NRR  satt til 12 uker. Vi praktiserer et sted mellom 12 – 14 uker før ungene kan overleveres til nye hjem. Vi søker også å kunne fordele dette noe over tid, slik at ikke overgangen skal bli for voldsom.