Nubi gråt.

En herlig blå aby.

Så kom dagen – Ojas Blue Rhapsody har reist! Vi måtte ta avskjed. Blue Rhapsody har reist fra vårt oppdrett til sitt nye hjem i Holland. Selv om dette var avtalt og planlagt i lang tid ble det nok en avskjed med mye følelser og tilhørende savn. Atter en gang er fødehjemmet preget av en merkelig stillhet. De andre kattene er merkbart preget av situasjonen. Nubi har gått rundt og kallet, uten å få svar. Så begynte hun en merkelig lyd vi ikke har hørt tidligere. Vi vet ikke om katter kan gråte, men det hørtes nærmest ut som om hun gråt.

Å oppdrette kattunger er alltid litt dobbelt. På den ene siden er det utrolig mye glede og fantastiske opplevelser i samspillet med de små. Vi elsker deres hengivenhet og fryktløshet, samt deres nysgjerrighet på omgivelsene. Vi har fulgt dem, nesten døgnet rundt i mange uker. Vi har matet og kost, vi har lekt og forpleiet. Vi har sett dem vokse fra små hjelpesløse individer til større aktive, lekne og nyfikne vesener. Vi elsker kattunger, samtidig – det er sårt å måtte skilles!

 

En liten krabat som skapte mye liv.

Harmony og Blue Rhapsody, gode venner.

Harmony går rundt og søker. Hun savner tydelig sin bror og gode lekekamerat. Det er nesten utrolig at en slik liten krabat kan fylle et hus med så mye liv. Det merkes aller mest når han er borte. Etter hvert vil nok livet kunne vende tilbake til sine vante former. Kattene kan være fantastisk gode på å omstille seg. Det er nok allikevel viktig å ta den tiden som behøves for å tilpasse seg.

Blue Rhapsodys mamma, Nubi har gjort en fantastisk jobb med sine to kattegutter. I tillegg har oppdrettet gjort sitt beste for sosialisering med både dyr og mennesker. Vi håper, og vi tror at dette vil være erfaringer som Blue Rhapsody vil bringe med seg i sitt nye hjem.

 

Blue Rhapsody blir til Rappy.

Blue Rhapsody vil heretter kalles Rappy og skal brukes i avl hos sin nye eier. Vi ønsker ham alt det beste og håper at han raskt vil finne seg til rette i sine nye omgivelser og sin nye familie. Kanskje vil han kunne bli far til mange nye flotte abyssinere. Vi er i alle fall stolte over å levere fra oss en vakker, frisk, og godt sosialisert ung katt, med et herlig gemytt og gode aner.