Olivers jakt på insekter.

Oliver på vakt i vinduet
Først var det en flue, deretter et annet småkryp.

Først var det en flue, deretter et annet småkryp. Så dukket et stankelbein opp utenfor vinduet. Oliver var helt i ekstase! Han slo med labbene og kastet seg frem, gang på gang. Jakten varte i mange minutter. På slutten dalte insektet nedover og Oliver hev seg på. Nå var det oppløpet, nå skulle byttet sikres!

 

Oliver gnagde og spiste. Han var meget tilfreds. Til slutt slikket han seg rundt munnen, slik han bruker å gjøre etter et godt måltid. Alt var bare vel. – Det var bare et lite men, – insektet som han hadde jaktet på, fortært og spist, med god appetitt, befant seg faktisk utenfor vinduet. Snakk om innlevelse, snakk om jaktinstinkt. Fortsetter det slik ser det ut til at han kan bli ganske rimelig i kosten!!

 

Ute jakter Oliver insekter.

Oliver på stubben 24 mai 2018
Ute jakter Oliver insekter og annet fly-fly.

Ute jakter Oliver insekter og annet fly-fly. Han hopper og spretter og springer og lurer.

I blant er det en fugl som flyger over. Også da prøver Oliver et hopp. Det er bare det at hoppet er bortimot 10 meter for kort. Men jaktinstinktet er det ingen ting å si i mot. Dette er selve livet for Oliver, han elsker å jakte, og å ligge i grønn eng å lure. Men Oliver jakter også inne. Da er det mest de andre kattene som er målet. Hvis ikke kan det være herlig med noen katteleker. Oliver elsker denne jaktleken. Det er en lek, som nok kan utvikle seg til noe mer?

 

Å jakte inne.

P1020376
Lyden av fjær

Inne kan Oliver også jakte på viftepinner, Det er noe han har til felles med de øvrige kattene. Alle blir ganske så ville når disse pinnene trekkes frem. Lyden av fjær som suser gjennom lufta og dette litt fugleliknende som farer i vei, det er helt toppen av lykke. Da hoppes og sprettes det over alt. De ”gamle” kattene er nok litt mer tilbakeholdene etter hvert. Spesielt de gravide, men ungkatter som Oliver har full energi og pågangsmot. Det gjelder bare å finne plassen. Men – det er ikke bare fluer som det jaktes på…!