En kastrert katt kan fortsatt være en lykkelig katt.Katter som ikke skal brukes til avl, bør kastreres. Det vil kunne innebære at katten får det bedre. Det vil også kunne innebære at du vil kunne få den mest kosete katt du kan tenke deg, i alle fall dersom dette vedrører en hannkatt.

Se også: Oliver har blitt International Champion!

En kastrert hannkatt kan fortsatt være en lykkelig katt.

Oliver på stubben 24 mai 2018
Ute jakter Oliver insekter og annet fly-fly.

Hannkattenes instinkter viser ingen nåde når det gjelder kampen om å få forplante seg. Dermed kan også katten komme hjem med store skader, som følge av kamper med rivaler. I tillegg kan også nevnes at hunnkatten heller ikke er nådig, dersom hun ikke vil, eller ikke er klar. Hannkatten faller mer til ro etter at hormonene avtar. Dette bevirker i sin tur at katten også kan komme deg nærmere. En kastrert hannkatt kan absolutt være

Oliver lot seg beundre
Oliver lot seg beundre.

en lykkelig katt!

Se også:Oliver, aka IC S*Catclaw’s Master-Piece,

 

 

Løpetiden kan være en belastning.

Hunnkatter føder gjerne et kull i året dersom instinktene får bestemme. Dette kan fort bli en stor belastning over tid for våre hunnkatter. Enten katten er innekatt eller ute bør man passe på å kunne gi dem en restitusjons pause. Da vil de kunne ha muligheten til å hente seg inn igjen. Hunnkatter som ikke skal i avl bør absolutt kastreres. Da vil du slippe at katten kryper rundt, i høyde med parketten og kaller på en frier.

 

Sterilisering er gjerne et begrep som brukes når man operativt går inn og kutter sædledere eller eggledere. Kastrasjon gjelder kirurgisk inngrep som består i å fjerne deler eller alt av kjønnsorganer

 

Løpetiden kan være en belastning for mange. Det gjelder kanskje både for mennesker og dyr. En hunnkatt i løp, ligger gjerne i høyde med parketten og jammer og jammer. Etter endt løpetid er hun ganske så utmattet. Deretter kan det kanskje gå en uke eller to, føre det hele er i gang igjen.

 

Løpetid kan være smittsomt.

cropped-P1030222.jpg

Løpetid kan være smittsomt, også for katter. Vi har jo hørt om kvinner som lever nær hverandre og faktisk menstruerer ganske likt, etter en stund. Det vil med andre ord si at de påvirker hverandres syklus. Det hele handler om biologisk påvirkning.

Det samme kan gjelde katter. Løper én, løper også ganske snart de andre. Etter hvert løper de kan hende samtidig. Det hele er ganske enkelt et ur-instinkt om å komme først i køen. Det hele dreier seg om forplantning og videreføring av egne gener.