Noen kan ikke se for seg et tre uten å tenke, dette kunne være bra vedkubber! Andre ser for seg et tre som et liv som kanskje har stått der i mange hundre år. Det heler handler om hvilken innfallsvinkel man velger.

Okse eller kotelett?

Er en okse på frimark, nærmest å skulle bli koteletter og stek! Eller er det et herlig dyr som setter sitt preg på sine omgivelser? Å stadig skulle betrakte en ku som deilig mat, kan jo i denne settingen kunne være  alarmerende. Våre husdyr fortjener å skulle bli behandlet med respekt. Respekt for deres liv og respekt for hva de faktisk kan gi tilbake.

 

 

 

En katt er ikke bare en katt.

En katt er heller ikke bare en katt, men et familiemedlem. Man slipper ikke bare ut en katt, og så får den bare klare seg selv? Et hjem uten katt er bare et hus, slik vi ser det. Omsorgen om katten bør derfor være på akseptabelt nivå. Det betyr i klartekst, daglig reint vann, mat og kos. Katter trenger kos. Det man invester kommer i mangfold tilbake. Katten behøver tilhørighet!

 

 

 

 

Katter er heller ikke avlsdyr.

Katter er definitivt ikke primært avlsdyr. I disse dagene går salgsprisene på kattunger opp. Det kan forlede noen til å tro at dette kan være lett tjente penger. Allikevel, en seriøs oppdretter har utgifter i forhold til sunt fôr og stell , veterinær besøk og attest samt vaksiner og den slags. Et besøk hos dyre doktoren er ikke billig. Men har etter hvert utviklet seg til å blir nettopp det, – en dyr doktor. 

Ønsker man en godt ivaretatt katt med god stamtavle og de rette vaksinene er dette noe man allikevel bør prioritere.