Ojas Jazz og Ojas Blues er søskenpar. Det er siste unger ut fra Nubis siste kull. En så langt går leken i heftige former søsknene i mellom. Jazz og Blues er jevngamle søsken, men kanskje ikke jevne i konfrontasjoner. Ojas Blues er definitivt en hannkatt. Det blir ganske tydelig i både størrelse og aktivitet. Ojas Jazz er en hunnkatt, og er både litt mindre en sin bror, men også langt mer feminiv i sin atferd .

 

Det går mot adskillelse.

P1030601
Det går mot adskillelse.

Det går definitivt i mot adskillelse for begge. Tirsdag reiser Ojas Blues i vei til sitt nye liv i Tyskland. Ojas Jazz derimot vil forbli i oppdrettet. Ojas Blues er etter vårt syn en herlig blå abyssiner med en vakker champagnefarget buk pels. Tanken er at han skal gå i avl hos sine nye eiere i Tyskland.

Ojas Jazz derimot skal bli i Ojas oppdrettet. Jazz er ei herlig viltfarget jentepus som så langt ser ut til å kunne ha gode gener, hvilket viser seg i en vakker katt, ikledd en herlig viltfarget pels og med gode muligheter for en vakker farge på øynene. Dessuten blir hun alt mer kosete for dag som går.

 

En fantastisk storfamilie.

P1030597

Søskenparet har så langt vokst opp med mamma Nubi ,samt ”tante” Ophelia som veiledere. Mamma Nubi har tatt den største byrden ved å bære dem frem og dessuten ernært ungene den første tiden. Men etter hvert har også ”tante” Ophelia medvirket til samværet og oppdragelsen. Fortsatt trives disse kattene svært godt sammen. De er en fantastisk storfamilie som kan både sove sammen, men også spise sammen av samme skål.

 

En herlig symfoni.

P1030595
En herlig symfoni.

Det er fantastisk å få oppleve å få se disse kattebarna vokse opp, til trygge og harmoniske katter. Det er et skikkelig eventyr som utfolder seg rett fremfor våre øyne, når man ser forvandlingen fra nyfødte, hjelpeløse individer til ungkatter som springer ivrig i vei og som er til de grader undersøkende og utforskende på miljøet rundt seg. Lyden av kattepoter i galopp i gjennom huset er en herlig symfoni.