Våre to herlige blå kattunger, Ojas Blue Horizon og Ojas Blue Rhapsody har nå blitt 3 uker gamle. Det har vært en rivende utvikling på de små og alt tyder på at dette er to sunne og friske blå abyssiner katter. Så langt har de økt i vekt og omfang hver eneste dag. Dette har da kunnet skje ved hjelp av kattemamma Nubi som jo har bekostet kalaset. Men Nubi er svært opptatt av sine små, og vet å stelle godt med dem. Det virker som om hun stortrives med å være mamma.

Leken er i gang
Leken er i gang

 

Ørene på de håpefulle er nå i full utbredelse, pelsfargen blir alt tydeligere , og kroppsholdning samt hodeprofil kommer alt klarere til syne. Ungene har nå startet utforskningen av deres umiddelbare nærmiljø, og får på denne måten brukt bena og kroppen til daglig aktivitet. Da vil det også bli mer for mamma Nubi å følge med på. Det virker allikevel som om hun takler dette godt. Harmony har allerede sneket seg inn på kattungerommet for en snarlig visitt, noe som foregikk med teleskophals og en rask tågjengerrunde. Nubi tolererte besøket uten videre. Dette lover godt for den videre sosialisering.

 

Profilbilde av Ojas Blue Horizon (foran) og Ojas Blue Rhapsody (bak)
Profilbilde av Ojas Blue Horizon (foran) og Ojas Blue Rhapsody (bak)
brodrene-3uker
Herlig basketak

Fortsatt er det Blue Rhapsody som fremstår som tungvekteren, men Blue Horizon følger tett på. Faktisk er det bare 20 gram som skiller dem i vekt, men det kan jo også utgjøre en forskjell på små kropper. Snart skal de vel over på annen føde og da kan jo mye endres. Nå er det i alle fall åpen løsning i fødekassa, slik kan ungene dermed komme og gå, slik de måtte ønske. Overgangen til fastere føde vil dermed kunne skje når ungene måtte føle det slikt.

Moro å slåss
Moro å slåss

 

Vedrørende kjønn er det fortsatt slikt at vi holder fast ved at dette må være to brødre. Dermed snakker vi fortsatt om Blue Brothers. Viser dette seg å være rett vil det kunne være to vakre blå hannkatter som kan være leveringsklare til de rette eiere etter oppnådde 14-16 uker, eller etter avtale. Skulle det være av interesse – ta kontakt for nærmere informasjon. Ungene vil da leveres med stamtavle, ferdig vaksinert og chippet.