P1030403
De knurrer og utfordrer hverandre.

Nubis fjerde kull er over seks uker gamle. Det begynner for alvor å bli fart på de små. De kravler og går. De spretter og hopper. De knurrer og utfordrer hverandre. Men mamma Nubi sørger for å holde dem på plass. Allikevel kommer hun trekkende med leker, slik at de små skal kunne ha noe å utforske og ikke minst noe å bite i. Redde er de i alle fall ikke. P1030399Det går i fullt sprang mellom støvsuger og vaskekoster. Når så det kommer mennesker inn på ungenes avdeling tyter dem frem fra sine gjemmesteder og kommer løpende i mot. Nysgjerrigheten overvinner tydeligvis frykten.

 

Full fart, og så – bråstopp.

P1030415
Full fart, og så – bråstopp.

Det er enten full fart eller så er det bråstopp. Ungene er som seg hør og bør, fulle av energi. Det er bare det at den energien ikke varer så lenge. Så etter en aktiv økt med klatring, utforsking og lekekamper, går lufta ut av ballongen og de små samler seg gjerne sammen i en haug for å samle varme og energi til nye dyster. Katter sover jo gjerne store deler av dagen, så også med kattungene. Med seks søsken i kullet er det alltid noen å varme seg på.

 

Å holde styr på seks unger.

P1030392Å holde styr på seks kattunger er ikke lett for noen. Bare det å skulle få samlet alle lenge nok til å få tatt et bilde, kan være utfordring nok. Mamma Nubi har også en stor oppgave i det å skulle holde flokken sånn noenlunde samlet. Kattungene har jo også blitt utstyrt med halsbånd i forskjellige farger. Dette for å lettere kunne se hvem som er hvem. I tillegg til halsbånd har faktisk også ungene fått navn. Det er Rock, Jazz og Indie, som alle er viltfargede, samt Blues, Jive og Soul, som er de blå. Etter hvert skal de jo også chippes,. Da er det helt avgjørende at det kommer rett chip på riktig avkom.