Nubis fjerde kull er i full aktivitet. Ungene i dette kullet er nå to dager gamle. De har fortsatt ikke åpnet øynene, men allikevel kravler de rundt og vet til enhver tid hvor mamma er. Det de gjør er jo å følge luktesansen. Slik finner de ut av retninga til melkesentralen.

 

Et naturens under.

P1030188
Blå abyssiner, to dager gammel.

Det er et naturens under, hver gang, at ungene kommer til verden. Det er bare katter sier noen! Javel, men tenk allikevel på, at her har kattemamma båret de frem, gått igjennom fødeprosessen. Bitt av navlestrengen, ernært seg på restene av morkaken og samtidig, underveis, tatt seg av, og diet sine allerede fødte, alt dette mens neste søsken var på vei til å fødes.

 

 

 

Full fart, og så soving.

Kattungene, de nyfødte, vet også rent instinktivt hva de skal gjøre. Like etter forløsningen søker de derfor mot mammas melk.

P1030183
Viltfarget abyssiner, to dager gammel.

Selv med 6 unger i lasten klarte mamma Nubi å ernære sine små, slik at allerede etter første døgnet hadde de gått opp rundt 10 gram. Ungene kaver og sliter med køordningen, men etter en stund har de så alle funnet hver sin kran. De drikker begjærlig, man kan høre det surkler; men så etter en stund bare velter de til side og sovner. Dette er mønsteret som vil tilta i ukene som kommer. Full fart, og så soving.

Les også:

https://www.ojas-abyssineroppdrett.com/det-ble-6-kattunger/

 

Nubi selv er i god form.

Nubi 6 januar2019
det ble seks kattunger.

I forhold til en seksungers graviditet og fødsel må man kunne si at Nubi er i god form. Hun vet å ta vare på sine små, hun vet når de trenger føde og trenger søvn. Ja hun vet sågar å oppsøke katte toalettet lengst mulig unna sine håpefulle, dette for å beskytte

P1030202-kopi
Pappa.

ungene. Nå vandrer hun til og med gjennom lukkede dører for å kunne utføre sine behov, for så å kunne returnere til sine plikter. (Nubi har jo tidligere lært seg å åpne dører).

Les også:https://www.ojas-abyssineroppdrett.com/nar-katten-blir-dorapner/