Nubi har fått sitt andre kull i samarbeid med Mandela af Khartoum. Hun fødte i dag tidlig, og Ojas Blue Horizon samt Ojas Blue Rhapsody; ploppet ut ved 08.00 tiden og deretter halvannen time senere. Vi gratulerer begge foreldrene med de nyfødte!

Nubis andre kull
Nubis andre kull

 

Selve fødselen gikk for så vidt greit. Nubi er en omsorgsfull og god mamma, som vet å ivareta sine små. Selve forberedelsene startet egentlig kvelden før, da i et forsøk (trolig i hormonrus) på å transportere Nefer etter nakkeskinnet gjennom gangen. (Nefer er vår snart to år gamle fawn-hunnkatt, på nesten tre kilo.) Selve fødselen drøyde hun altså til morgengry, i dag tidlig.

 

Hva Blue Horizon og Blue Rhapsody så er, av farge og av kjønn, er så langt ikke helt klarlagt. Fargen kan være vanskelig å se hos de nyfødte, spesielt forskjellen på abyssiner blå og abyssiner vilt. Forrige kull ble også bestående av to kattunger, den gangen var de viltfarget.

Nubi som vakker mamma
Nubi som vakker mamma

 

Nubi vet sannelig å rasjonere med sine egg, og tydeligvis deler hun ikke ut alle eggene på en gang. Om det skulle dukke opp flere unger i denne omgang (slik som kinderegg, med tre overraskelser i samme innpakning) er enn så lenge uvisst! Men hvem vet egentlig hva denne damen kan ha på lur?

 

p1010652Lille Nubbe klarte av brasene med bravur, – helt alene!! Naturen er atter en gang fantastisk. Plipp og plopp ser enn så lenge ut til å trives og de holder seg aller mest nærmest matfatet. Katteslavene er ditto trøtte etter å ha innventet og avventet det store øyeblikket nærmest hele natten. Det vil nok raskt gå over i gleden over kattunger i huset.

Nefer og Harmony stiller seg nok noe undrende til hva som foregår, men de koser seg sammen og er nok kanskje mest opptatt av seg selv, ikke ulikt alle andre. Allikevel, når den tid kommer, vil de nok være svært så interessert i å sjekke ut hva som egentlig foregår bort i korridoren der!!!