En skikkelig gladgutt

Ojas Blue Jazz

 

NO*Ojas Blue Jazz er en skikkelig gladgutt. Han var alene i sitt kull, med mamma NO*Ojas Jazz og pappa Remi von Reich(N). Som navnet indikerer, er Blue Jazz en blå abyssiner og han er selvfølgelig hannkatt. Som enebarn har han hatt privilegiet å ha mamma helt for seg selv. Mamma Jazz har på sin side kun hatt denne ungen å forsørge, noe hun også må sies å ha klart av på en praktfull måte.

Livet i kollektivet.

Mamma Jazz følger med

Oppveksten til Blue Jazz har nok i de første ukene vært preget av hans mamma. Slik skal det jo også være. Allikevel har stadig flere fått anledning til å gjøre seg bekjent med den lille. Mamma Jazz har nok allikevel aldri vært langt unna. Katte mammaer er jo stort sett gode på å ta vare på sine avkom.  Men lever man i et kollektiv så vil det også være naturlig å menge seg med de andre. Blue Jazz har gjort dette på en naturlig og herlig måte. De store kattene har også tatt godt i mot den lille, både i lek og stell. Mamma Jazz følger allikevel nøye med.

Stolte aner

Remi von Reich(N)

Eksteriørmessig sett har Blue Jazz, etter vår oppfatning en lovende fremtid. Det er allikevel for tidlig å kunne se resultatet. Kattene utvikler seg jo hele tiden, men i alle fall frem til to års alder. Blue Jazz har jo stolte aner å kunne lene seg på. Hans mormor var NO*Nalea´s Alessa, som på sin topp fikk tittelen «Grand International Champion». Hun var også en blå abyssiner.

Pappa Remi har kanskje bidratt med sin deilige korte pels, med vakker farge og herlige øyne. I tillegg er han herlig muskuløs og med et vakkert sosialt lynne. Remi er en viltfarget abyssiner. Kattepappa bidrar nok ikke så mye i stell og oppvekst, men han kan nok være godt representert i arven, noe som forhåpentlig vil kunne vise seg etterhvert.

Full fart – og så er det pause.

Ojas Blue Jazz er en trygg og god hann katt unge, med gode sosiale antenner. Han elsker å bli kost med. Han har blitt tilvent både andre katter samt småbarn. Han aksepterer støvsuger og andre husholds maskiner. Han kommer stormende til (sammen med de andre) når maten serveres. Han er en leken og aktiv, utforskende ung katt. Men det er med han som med andre katter. Det er full fart – og så er det pause.