NO*Nalea’s Alessa, aka Nubi har født!

P1020490Nedkomsten skjedde på lørdags formiddag og resultatet ble fire herlige kattunger som kom til i samarbeide med Ingaves Yannis. Både mamma Nubi og hennes unger ser ut til å være i bra form. Selve fødselen var unnagjort på ca. 2 timer, og Nubi klarte å håndtere det hele på en utmerket måte.

 

Fire friske unger med god fødselsvekt.

P1020476
Fargen ser ut til å være viltfarget

Nubi har tidligere hatt to kull, med 2 unger i hvert kull, så det kan være godt med litt erfaring når hun nå skal håndtere fire, de neste ukene. Ungene ser i alle fall ut til å ha næringsvett og søkte seg mot ”melkesentralen” allerede etter få minutter. Vekta ser ut til å variere mellom 110 og 120 gram. Fargen ser ut til å være viltfarget, mens kjønn er kanskje litt tidlig å kunne fastslå helt bestemt.

 

Nubi ville ha selskap når hun fødte.

P1020481
Enda har de ikke åpnet øynene.

Nubi ga tydelig uttrykk for at vi skulle være der når hun fødte. Det ga henne nok den trygghet hun trengte. Det kan jo også være greit i tilfelle det skulle oppstå komplikasjoner. Allikevel gikk det hele greit, det er jo fantastisk hvordan naturen er innrettet. Å samtidig skulle føde, vaske og stelle de nyfødte, forberede seg på ny forløsning og samtidig mate de som allerede er født, kan jo fremstå som en avansert øvelse. Mamma Nubi taklet det hele; aldeles perfekt.

 

Ungene varmer seg på hverandre.

P1020479
Ungene søker seg sammen i klynge.

De andre kattene var nok også ganske så oppmerksomme på hva som foregikk. I et kattehjem er svært lite hemmelig. Det vil nok kunne ta sin tid føre kattungene vil bli introdusert for flokken. Nubi tar seg sine turer ut fra kattungerommet allerede. Da søker ungene seg sammen i klynge og varmer seg på hverandre. De virker allikevel trygge nok.