Noen katter kan absolutt ikke erstattes. Grunnen er enten at katten har blitt så sterkt knyttet, eller at eier har blitt det. Det å ha respekt for kattens tilknytning er absolutt et poeng. Et annet poeng er hva eier måtte føle på.

 

Mennesker er til å stole på.

P1040398
Far og datter på samme utstilling.

Vi oppdrar gjerne katter til en sterk sosialisering med sine omgivelser. Det betyr at vi også ønsker å kunne ha et sterkt, nært og ikke et konfronterende forhold til dem. Som kattunger skal de kunne kjenne på at menneskene er til å stole på. De gir mat og vann, samt kos og trygghet. Det er dette vi anser som en god sosialisering.

 

 

 

Kattehold kan være livsvarig.

cropped-Albystranda2015-kopi
Ojas abyssiner oppdrett.com

Allikevel, det er med katter, som med mennesker. Noen liker vi godt og andre mindre. I tillegg er dette relasjoner som kan forandres over tid. Noen kommer en nære, mens andre nærmest forsvinner ut. Det kan kanskje være greit å kunne være observant på disse følelsene. Det kan muligens bety at man må ta et livsvarig ansvar, eller også kunne gi slipp, til kattens beste. Det handler om enten man må omplassere, selge, avlive eller kjøpe. Kattehold kan være livsvarig, i alle fall for katten.

 

Noen velger katt, mens andre opplever å bli valgt.

P1010454
NO*Ojas Harmony og S*Tarjei’s Prince Emporio (aka Gustav) = sant!

Mange ganger er man fokusert på det å skulle velge katt. Spesielt dersom man kommer inn i et større kull med kattunger. Det kan allikevel være rett så aktuelt om det bare skulle være en. Vi for vår del har opplevd begge deler, både kattunger som har tatt avstand og kattunger som har hatt tilnærming. Noen velger katt, mens andre opplever å bli valgt.

 

Relasjonen bør den enkelte vurdere.

P1030230
Savnet er sterkt

Kattens tilnærming og over tid tilknytning, handler egentlig om å faktisk respektere også deres valg. Det kan bety, at det er en katt man ikke kan sende videre.

Noen katter kan faktisk ha godt av en omplassering, mens andre katter igjen kanskje ikke har det. Det hele er en relasjon den enkelte bør vurdere. Velger man å omplassere, ja, så bør man også sørge for en ryddig kontrakt og eventuell mulighet for tilbakeføring, dersom dette skulle vise seg å være mislykket. Blir katten syk, ja, så bør man også lege det man kan, eller også velge å avslutte lidelsene.