Er det en katt-ugle?
NO*Mayas Pride Nefer
p1010586-kopi
Nefer holder utkikk

No* Mayas Pride Nefer er en herlig katt, – følsom, trofast, og kosete. Nefer er vår snart 2 år gamle fawn hunnkatt, som vi har på fôr fra Mayas Pride. Det er vanskelig å forestille seg at man skulle møte på en mer hengiven katt enn henne. Hun vil gjerne være med på det som skjer og fotfølger sine folk dagen lang. Går man en tur ut står hun gjerne i dørsprekken og kaller. Drar man ut, er hun den som står i vinduet og venter.

 

2nmayas-pride-nefer-2
Nefer i fokus
nefer-17februar2016
Nefer ser på nyheter

Nefer har lagt seg til noen vaner. En av dem er at hun liker å følge med på nyhetene på dataen. Da ligger eller sitter hun og følger spent med på de ulike oppslagene, for så å ta noen trinn på tastaturet. Flere ganger har dette gjort at man lett havner helt andre steder på nettet enn hva som var meningen. Snart skal hun sikkert ha sin egen mobiltelefon!

 

En annen vane er at hun elsker å ”pawe” sin slave til blodet renner! Dette er jo kun en kjærlighetserklæring, – allikevel tror vi at man må være katteelsker for å kunne forstå dette. En forhåndsregel kan jo være å klippe klørne ganske ofte. Men, – Nefer har flere innfallsvinkler. Hun elsker å vaske deg med tunga, og hun liker å kunne slikke deg hudløs! Og er hun først i gang, – ja, så gjør hun gjerne det.

 

nefer-alias-tante-sophie
«Tante Sofie»
p1010573-kopi
Nefer som strand-løvinne
p1000949-kopi
Nefer følger med

Nefer er en skikkelig abyssiner. Hun kan ha et temmelig strengt og bydende oppsyn, for så i neste øyeblikk å skifte over til det mykeste og varme uttrykk. Noen ganger får hun dette ”tante Sofie” ansiktet, mens hun andre ganger er mer konsentrert og oppspilt. Nefer elsker å samhandle, enten det gjelder apportering eller å småprate med sine folk.

nefer-baby
Nefer slapper av

Da kan hun være rimelig intens til sine tider. Men hun er den av våre katter som faktisk kan legge seg på rygg, i total trygghet, blottlegge buken og sovne!

 

nefer-uskyld
Nefer koser seg

Men når Nefer stiller med kose øyer og er bare godheten selv, da smelter selv Antarktis. Det er vanskelig å forestille seg at det bor noe ondt i den katten. Joda, hun kan være krevende i sin kontaktsøking, – men noe aggressivt, – det glimrer med sitt fravær. Derimot går det hardt ut over katteslavens ullgensere. De blir stadig mer tovet , med den følgen at slaven ganske raskt kommer til å kunne forveksles med Ludvig i Flåklypa.

 

Nefer er en velproposjonert, muskuløs og aktiv katt, med en vakker fawn tikket pels. Øyenfargen er hovedsakelig gul, men med en svak ring av grønt. Hun er en våken katt, en apporterende katt, nefer-soverstadig på søken etter sysselsetting , dersom hun ikke sover. Og skulle hun sove, ja, så stiller hun jammen opp rett utenfor døra, med et mjauu, dersom noen av slavene skulle stå opp i natten.

 

Ingen av våre katter har så friske, hvite tenner som Nefer. Og ingen har så frisk en pust. Men, så er hun også ganske så sær i matveien. Hun liker stort sett ikke bløtfôr, men elsker å knaske på tørrfôret. Da renses tennene godt, hvilket også kan kunne forebygge fremtidige tannproblemer.