Nefer og Nubi nyter peisvarmen
Nefer og Nubi nyter peisvarmen

Nefer og Nubi hviler ut foran peisen. Det er løpetid og de store jentene har nå kurret og kallet, løpt og flakket, frem og tilbake, opp og ned! Inn i mellom kunne man faktisk tro man bodde i et dueslag. Kattene blir litt desperate i øynene og hormonene eksploderer i deres kropper. Jomen er det godt at minstegutten ikke er kjønnsmoden enda.

Det fantastiske med Nubi er at mens hun sørget for sine avkom, diet dem, stelte dem og oppdro dem – så kunne hun komme ut fra kattungerommet og gå i løp straks hun var over dørstokken. Etter en stund kunne hun vandre tilbake igjen og faktisk legge fra seg løpet utenfor, for så å gå inn å være mamma på heltid. Naturen er sinnrikt anlagt.

Nefer er ikke der enda, at hun behøver dele seg mellom egne behov og ungenes. Så når hun løper gjør hun det gjerne på heltid. Nå er det slik at begge to klarer å slappe av foran peisen og nyte varmen. En annen god ting vi har prøvd ut er beroligende musikk. Kattene lytter faktisk og slapper av, noen ganger så bra at de faktisk sovner.