Nefer er den beste venn, Fra første stund var valget klart! Det var ikke det at valget ble Nefer, Nei, det var tvert om. Det var ikke vi som valgte, valget var derimot Nefers. Fra første stund, hadde hun bestemt seg. Terningen var kastet, valget var tatt. Nefer fant sitt livs kjærlighet.

 

Litt eller alt?

Nefer 2018
Hørte jeg en hannkatt?

Nefer er katten du ikke egentlig kan styre. Nefer har sin egen agenda, den følger hun. Det skal allikevel sies at Nefer er svært trofast i forhold til sine valg. Har hun først bestemt seg, ja, så er det sånt. Nefer er ikke med på diskusjonen om litt eller alt. Da spiller det liksom ikke noen rolle hva omgivelsene måtte ha for synspunkter. Det er faktisk en alt eller intet ideologi.

 

Den hun velger, – den følger hun.

Nefer er katten som ikke liker å bli holdt. Dersom manNefer ser ut som en ekte abyssiner.

skulle prøve, er hun som en banan, som vrier seg ut av skallet dersom det skulle bli nødvendig. På den andre siden kan hun nesten ikke få nok av kos og omsorg, bare det foregår på hennes premisser. Samtidig er hun ufattelig trofast mot sine valg. Den hun har valgt, den følger hun, i tykt og tynt. Ja, vi hadde nær sagt, meter for meter.

 

Arv og miljø.

Nefer 18022016Nefer kan fremstå som selve inkarnasjonen av sann kjærlighet, men kanskje vil noen kunne si at hun er utrolig bortskjemt! Det kan faktisk være sant, begge deler. Allikevel, det er ikke hva hun har blitt tilført, men faktisk hva livet, samt gener, har gjort med henne. Med andre ord; det er den gamle historien om arv og miljø!

 

Nefer er klar for å vokte sitt revir.

Nefer er den beste venn, i alle fall for de hun har valgt. I dagens eller nattens timer vokter hun sitt revir og passer på at ingen kommer nær hennes utvalgte. Det vare seg edderkopper eller andre krypdyr, men det gjelder også andre katter eller tobente. Straks de skulle varsle sin ankomst vil Nefer varsle med lyd og holdning, Nefer er klar på å vokte sitt revir.

 

Det er bare å følge med.

P1000943
Trygghet i slavens favn

Baksiden er at man hele tiden må underholde Nefer, i form av kos og stell. Dette gjelder enten det er natt eller dag. Nefer vil ganske enkelt ha det, når hun ønsker. Dersom dette ikke skjer vil hun kunne varsle ved hjelp av piping og nesehilsen. Her er det nemlig bare å kunne følge med. Nefer er en herlig katt.