Når katten blir døråpner.

Å være døråpner er noe som kan være verdifullt i dagens samfunn. Det bryter barrierer og kan fungere som en ice-breaker i visse situasjoner. Når katten har lært seg teknikken kan det derimot by på utfordringer.

 

Nubi som døråpner
Nubi som døråpner
Intelligente og lærenemme.

Abyssinere er intelligente og lærenemme katter. Vår Nubi har tydeligvis i lengre tid fanget opp dørhåndtakets funksjoner og hemmelighet. Hun må ha studert hva vi gjør for å få døren åpnet. Ved flere anledninger har hun nå klart å selv åpne dører og forleden dag fikk vi faktisk se henne i aksjon. Den ene kattungen hadde forvillet seg ut i entreen og sto følgelig der å kallet. Mamma Nubi rykket da frem og hang seg på dørklinken mens hun sparket fra med bakpotene og fikk på denne måten opp døren. Hva gjør ikke en ansvarlig mamma for sine barn!

 

En skikkelig tankevekker.

For oss katteslaver ble dette en skikkelig tankevekker. Om man f.eks lufter på soverommet med vinduet på vidt gap kan innekatten plutselig få et langt større revir enn hva man i utgangspunktet kunne forestille seg. Spesielt i løpetiden kan dette kunne bli et problem. Løsningen så langt har klart vært å låse dørene. Så får vi se om kattene klarer å løse også den utfordringen?

Blondinen derimot, – hun venter!

Nefer, derimot er blondine, og venter selvfølgelig på at døren skal bli åpnet for henne. Nefer har jo ikke dette ansvaret med barn å ivareta, hun kan derimot posere rundt og ta oppmerksomheten der den måtte komme. Den oppmerksomheten kommer ofte fordi hun er så sosial og behovstrengende. Nefer er en katt med stor forstand, det er derfor hun ikke behøver å søke oppmerksomhet, hun får det allikevel. Nefers døråpning består i å bryte isen i relasjoner, noe hun klarer utmerket i de fleste tilfeller. Skulle det bli for utfordrende, ja, da kan hun alltid søke tilflukt under «pappas ben».  Ja, det er forskjell på personligheter!