Nå tømmes hjemmet! Nubis unger er i ferd med å flytte ut. Det er i og for seg en ganske naturlig utvikling. Det skjer i de fleste hjem. Ungene vokser opp, blir selvstendige og krever mer plass, og et eget liv.

 

P1030508
Nå tømmes hjemmet

Så langt har de vært under beskyttelse og veiledning av sin mamma. Og mamma Nubi har virkelig levd opp til sin rolle som seksbarn mamma. Allikevel er det slik at verden går videre. De unge søker nye utfordringer. De behøver det. Kattungene kan ikke leve på mamma resten av livet. De trenger å etablere sitt eget.

 

Det er allikevel litt vemodig.

P1030512
Litt vemodig.

Det er allikevel litt vemodig, ikke minst for mamma Nubi. å oppleve at de forsvinner i tur og orden. Vi søker å arrangere det slik at ikke alle forsvinner fra mamma, alle på en gang. Det er allikevel slik at vi både ser og hører hvordan mamma Nubi søker og kaller. Hun har tydeligvis fortsatt tellinga. Hun vet, når noen savnes. Så prøver hun å samle de sammen med kallerop, med leker og med søk. Men noen er definitivt borte for alltid.

 

Det er også en overgang, for de små.

P1030506
En overgang, for de små

Det å bli overført til nye hjem og nye omsorgspersoner, kan også være en anstrengende øvelse for de små. Man vet jo hva man har, men ikke hva man får. Allikevel, de fleste flyttinger går aldeles utmerket. Kattungen faller til ro. De finner seg nye miljøer, med nye gode og ivaretagende eiere, som også vet å gi de både kos og omsorg. Nubis unger er også, slik vi opplever det, så trygge og harmoniske at de vil kunne finne seg til rette, nesten hvor som helst.

 

En bearbeidelse for oppdrettet.

P1030504
En bearbeidelse for oppdrettet.

Det å skulle ta farvel med kattungene er jo helt klart, også en sterk bearbeidelse for oppdrettet. Her har vi levd i nærmest total forening i uke etter uke, og sett de små vokse opp fra unnfangelse til fødsel og til oppvekst. Vi har sett de ulike typene, temperamentene og eksteriør. Vi har stelt og foret, ivaretatt og utfordret. Man blir veldig knyttet til disse herlige kattene. Så er det faktisk slik at man ikke kan beholde alle. I tillegg er det også slik at det er godt for katten å finne nye miljøer og nye utfordringer. Vi tar farvel med savn, men også med ønsker om en herlig fremtid for våre kattunger.