Musikk for katter er – ja, som musikk i kattens ører? Da kan du også få den til å slappe av til gode toner. Det finnes tonnevis av musikk for katter på nettet. Det kan være et supert triks når kattene løper eller bare ellers har behov for omsorg. Mange har fått oppleve, at det å ha radioen på mens man er borte, kan avhjelpe noe av kattens behov for selskapelighet. Problemet kan jo da være at man ikke vet, eller kan sjekke ut,  hva det er katten liker.

 

Avslappende musikk

På nettet finner man mangfoldige timer men avslappende musikk. På Youtube ligger det utallige timer med ”relaxing” musikk for katter, og andre. Det er både innspillinger med katte- purring, naturlige lyder med fuglesang og rene sydeninspirerte jungellyder, i tillegg til fossefall og regnværslyd. Noe kan allikevel være brukbart, slik som …..

https://www.youtube.com/watch?v=uS-0Rxknp9o

 

Musikk for katter

Er katten mer avhengig eller glad i klassisk musikk, kan man søke opp David Teie. Han har på vitenskapelig grunnlag utviklet ”Music for Cats”. Den musikken skal spille på de samme strengene som katten selv, og på den måten kunne kommunisere musikk-kultur til dem. Teies prøvekatter koste seg i alle fall veldig med hans lyder. Om det virker på din katt? Man må simpelthen bare prøve seg frem. Eksempler på det kan man finne om man søker opp David Teie eller «Music for Cats».

 

Kattens julekonsert

Om din katt skulle være av den høykulturelle sorten og dessuten ha en akademisk legning kan muligens Janne Anderson Burgio og hans guttekor kunne være løsningen. Dette må være musikkopplevelsen for katter i førjulstiden. Vi har prøvd det ut på våre katter, med god tilbakemelding. Da må kanskje katten også kunne inneha en god porsjon humor. Svaret kan du muligens finne her:

https://www.youtube.com/watch?v=UyGPHD3ha6I

 

Våre katter har i alle fall dratt nytte av den kulturelle påvirkning som musikken kan gi. I kombinasjon med peisvarme og på slutten av løpetid, har kulturopplevelsen vist seg å kunne gi en avslappende virkning. Da har våre hunnkatter kunnet få strekke seg ut i avslappede kropper, i beste yoga mening. Vi tror allikevel at dette ikke kan erstatte det daglige samværet og samspillet med andre levende vesener, slik som andre dyr, inklusive mennesker. Katter er visstnok ikke flokkdyr, men det betyr ikke at de bare kan overlates til seg selv eller musikkanlegget. Katter trenger også annen stimulans. Det burde allikevel ikke forhindre deg å kunne gi katten din en musikkopplevelse iblant.