050no-naleas-alessa-aka-nubi-portrettMamma Nubi har vist seg, atter en gang som en fantastisk mamma for sine unger. Joda, hun kan absolutt være litt sær. Hun er rimelig streng. Hun kan være litt stresset i situasjoner. Allikevel så skjøtter hun sine oppgaver som kattemamma på en fin måte.

 

Nubi (NO*Nalea’s Alessa) er en blå abyssiner hunnkatt, som i år faktisk har hatt to kull unger. ung-nubi-2015Det første var med S*Skimmerdal’s Elvis og det andre med Mandela af Khartoum. Begge ungekull har bestått av to unger. Første kullet brakte to flotte viltfargede unger, mens kull to brakte to blå abyssiner gutter.

 

Nubi har begge gangene tydelig trives med å være i omstendigheter, som det det heter. Det faller liksom en ro over henne i denne fasen. På slutten av graviditeten har hun sittet mye å tittet ut av vinduet, begge gangene. Vi har da undret oss om hva hun tenker, eller hva som foregår i mammahjernen akkurat da.

 

nubis-2-kullNår timen og stunden har kommet, den kommer jo gjerne på natterstid, har hun ganske klart vært i stand til å møte situasjonen. Det er fantastisk å se hva som ligger nedlagt og innlagt i naturens instinkter. Ganske

Nubi i hagen
Nubi i hagen

alene har hun taklet alle fire fødsler med bravur!

 

I den videre fasen har Nubi kanskje vært en litt streng mamma, men samtidig allikevel pliktoppfyllende, kjærlig og iherdig. Oppdragelse og amming, beskyttelse og ivaretaking. Joda, Hun har absolutt bestått prøven! Dessuten har

Harmony liker å ta det med ro
Harmony, mammas jente.

hun klart av mesterstykket å skulle ta vare på seg selv oppe i alt viraket med ungestellet. Det beste av alt, – hun har fått fire utrolig flotte og vakre unger, tre gutter og en datter.

 

Hennes første, og eneste datter, er fortsatt sammen med sin mamma her hos oss. Harmony har tydeligvis en egen plass i sin mammas hjerte. Som mammas egen jente benytter hun denne gangen anledningen til å patte litt videre på Nubis melk. Og Nubi lar hun få tilgang. Det får derimot ikke vår fôrkatt Nefer. Der går dog grensen!

 

Nå blir det nok en lengre pause for Nubi i forhold til unger og kavalerer. Når dette kullet har gått sin tid ut med mamma og fødehuset, så er nok tanken at Nubi skal være fri og frank for en periode. Neste ungekull kommer nok til å ha en helt annen mamma. Det blir nok litt rart, og kanskje litt underlig. Nubi er liksom selve grunnsteinen i vårt lille katte oppdrett. Det vil kunnep1010591 bli spennende å kjenne på hva som da vil skje.