Lykken kan ikke kjøpes. Allikevel, lykke er noe man kan erfare. Å leve med katt er en slik lykke. Å anskaffe en katt kan være så nærme du kan komme lykken. Da vil du kunne ha en herlig krabat som stråler av glede hver morgen du våkner, en skjønn liten skapning som kverner av gjensyn hver gang du kommer hjem. Et hjem uten katt er bare et hus.

 

Ting kan ikke elske.

A home without a cat

Ting kan ikke elske. Man kan elske sine saker og ting, men du forblir uten svar. De kan være praktiske og nødvendige, allikevel er det kalde gjenstander som ikke kan svare. For å kunne få et svar kreves det liv. Katter kan være i dialog, dersom du ønsker det. Katter er flinke til å kunne lese deg. Dersom du er oppmerksom nok vil de også kunne gi deg svar. Katten blir en del av familien.

 

Friheten til å elske.

cropped-Albystranda2015-kopi
Ojas abyssiner oppdrett.com

Det handler om friheten til å elske. Man kan elske saker og ting, men de kan ikke elske tilbake. De kan gi deg tilfredstillelse og kortvarig lykke, men kan ikke elske tilbake. Det er kun levende vesener som kan skape den dialogen som kreves for kjærligheten. Ellers vil det lett kunne bli en enveis kontakt som ikke gir noe tilbake. Kjærligheten krever et gjensvar. Det, er det kun levende vesener som kan gi.

 

Katten virker beroligende.

P1030230

Man behøver ikke å være skurk i en James Bond film for å kunne sitte med en katt i fanget. Men kanskje skurken trengte det, fordi han skjønte at agent 007 var i anmarsj. Katten kan faktisk virke beroligende med sin herlige maling og sitt behov av kjærtegn. Forskning har vist at dette også har en beroligende effekt på oss mennesker. La katten være terapeuten , og kjenn etter?

 

Katten er selvstendig

P1040515

Katten er selvstendig, men også kontaktsøkende. Katten vet hvor man kan oppnå den nærheten man søker. Det er i denne dualismen som båndene styrkes. Tryggheten, beskyttelsen og ivaretagelsen er viktige elementer for å kunne skape de rette forbindelser med våre katter. Katter er selvstendige dyr, men vil også gjerne kunne knytte bånd til sin eier.