Kattunger er herlige.

P1020139Kattunger er herlige, de lever i nuet. Enten er det full fart, eller så er det soving. Det hele er kun avbrutt av mat. Enten det gjelder melk fra mamma eller hva matskåla måtte tilbyde denne gang. Ungene lever faktisk i nuet. Med alt hva det måtte bety av opplevelser eller erfaringer. Noe å tenke på for oss andre? Ja, kanskje?

 

Livet leves forover, og ikke baklengs.

Galopperende kattunger i gjennom huset, er en fantastisk lyd. Faktisk en erfaring som vi kunne unne mange å oppleve. En herlig flokk av livskraftige og friske unger som virkelig føler at livet begynner med dem. Det er jo også hva det faktisk gjør. Hva som har vært tidligere vet de ingen ting om. Hva som kommer nå, – det er hva som teller. Et hvert liv er en ny start. Allikevel bringer de små med seg erfaringer fra tidligere generasjoner, nedlagt i deres arv og gener. Men livet leves forover, og ikke baklengs.

 

Det finnes ikke slik en stillhet – som i et hus med sovende kattunger!

 

P1020126
Det finnes ikke en slik stillhet, som i et hus med sovende kattunger.

Når leken har stilnet og samspillet midlertid er over, da sover ungene. Det hele bringer en stillhet over hjemmet som nesten ikke kan beskrives, den må erfares. Etter herlige økter med jakt, trening og lek, slukner de unge håpefulle hen, der de måtte befinne seg. Det skal soves og repareres, det skal hviles og lades opp. Plutselig er seansen over og den herlige aktiviteten fortsetter for fult. Stillheten er brutt og aktiviteten er i gang. Det hele ligger nedlagt i genene.

 

Å bringe gode gener videre.

P1020149Å bringe gode gener videre, det er hva katteoppdrett handler om. Dette gjelder ikke bare utseende, men faktisk også gemytt og sunnhet. En god stamtavle som det er mulig å etter gå er faktisk noe man bør se etter i disse sammenheng. Det gir kanskje ingen garanti. Allikevel bør det kunne gi en mulig retning på hva man ønsker å videreføre.