P1040182

Livet i kattegården må kunne sies å virke aldeles utmerket. Det er et vakkert liv i sommervarmen. Allikevel må man ikke forveksle kattegården med hønsegården. Dette til tross for at vår skjønne hannkatt Oliver gjerne ville sett det slikt. Å være hane på haugen er nok ikke han i mot. Med ferske egg hver morgen ville nok han blitt fornøyd.

 

Kattegården er fri adgang til friluft og lek.

P1040178
Fri adgang.

Nå er faktisk kattegården tilpasset slikt at det kun er å åpne vinduet fra ”herre rommet”. Dermed har Oliver og hans mulige venninner fri adgang til friluft og lek. Det sprettes ut og inn av vinduet. Det snuses og det jaktes, det hviles og det jamres. Men kattene har det aldeles topp. Man kan selvklart stille spørsmålet om dyr i bur? Alternativet hadde da vært å slippe kattene løs, til irritasjon hos naboen, og til ukontrollert familie forøkning hos oss. Vi liker å ta ansvar for våre katter. Derfor behøver vi også å kunne kontrollere dem.

 

De slapper av i skyggen.

20150727_110431I gjennom hagen, men utenfor kattegården vandrer det såkalte frie katter forbi. Flere er ustelte, sjuskete, med haleknekk og sårmerker. I tillegg har vi også egne katter som befinner seg i hagen, men er i line og sele. De ligger nå i sommerheten å slapper av, i skyggen fra busker og parasoll. Det må til for å kunne skille på de ulike. Det vil si, de som liker hverandre og de som ikke gjør det. I tillegg skal kanskje ikke alle pares med alle. I alle fall ikke de som måtte vandre forbi.

 

 

 

 

Alternativt uteliv.

KolibriejaktMed valgfri mulighet til å kunne vær ute eller inne, er det vel nesten bare flatskjerm som mangler. Vi har jo også sett at våre kattunger er opptatt av TV. Det gjelder da kanskje spesielt naturprogrammer. Da kan faktisk de små ligge i timevis å følge med på sendingen, for deretter å kunne gå opp til skjermen for å prøve å fange en puma eller løveunge. Det er kanskje en annen form for uteliv.