Kattevisninger er fremvisninger av katter i et levende dagligdags miljø, som regel på et kjøpesenter, i samarbeide med en dertil hørende dyrebutikk eller plante butikk, eller annet. Dette gjøres mulig fordi at det hele sponses av kattemat produsenter, samt at den lokale butikken bereder plass og mulighet. I tillegg er det en viktig faktor, nemlig at katteeiere av ulike raser stiller opp med sine katter. Kattevisninger er populært.

 

Et rimelig lavterskel tilbud

P1040410
Ojas Jazz på kattevisning i Fredrikstad

Det hele fremstår som et rimelig lavterskeltilbud. Folk i alle aldre får på denne måten anledning til å kunne beskue og oppleve katter samt deres eiere, på nært hold. For mange vil det kunne være deres første møte med enkelte katte raser. For andre, spesielt barna, vil dette kunne være et første møte med katter de aldri har sett.

 

Tilstrømming av folk i alle aldrer.

P1010576

Det er som regel en stor tilstrømming av folk i alle aldrer. Man kan gå rundt å se på eller også klappe eller stryke på de kattene man ønsker. I tillegg kommer informasjonen fra katte eierne. Vi har møtt mennesker som husker flere år tilbake at vi stilte den og den katten. Det er tydelig at dette setter spor. Vi har også opplevd at voksne kommer tilbake, på nytt, og på nytt, for å se på katten en gang til.

 

Kattevisninger bringer folk og katter sammen.

cropped-Oliver-lot-seg-beundre-1.jpg

Kattevisninger er ikke en konkurranse. Det handler derfor ikke om å få en såkalt ekspert uttalelse eller diplom/pokal for hvor bra din katt gjorde det. Det hele handler om kontakt mellom mennesker og dyr, samt informasjon om de ulike katterasene. Belønningen vil i så fall være at folk uttrykker sin glede og beundring over den enkelte katt, samt får med seg informasjon om rasen. I tillegg gir matprodusentene ut gratis fôrprøver til de som allerede har katter hjemme. Kattevisninger bringer derfor katter og mennesker sammen. Det skapes drømmer og forventninger samtidig som at det er en fantastisk mulighet til reklame for den enkelte katteeier på lokalt nivå.