Så var det tid for katteutstilling igjen. Denne gangen i regi av LIRAK. Utstillingen foregikk i Marikollhallen, Rælingen. Det ble en vel gjennomført helg, vi – med våre katter i fokus. Utstillinger er jo ofte forbundet med emosjonelle svingninger. På den ene siden, lykken og stoltheten over gode tilbakemeldinger. På den andre siden ligger skuffelsen over det at man kanskje ikke nådde opp. Alle tenker at de har den beste katten, og de fleste har sannsynligvis rett.

 

Dommerne dømmer og bedømmer.

P1040305
Oliver på dommerbordet

Dommerne dømmer og bedømmer. Det er jo faktisk også hva de skal gjøre. Selv om det finnes klare kriterier for bedømmelsene vil det nok allikevel alltid være et element av personlig smak i det hele. Kattedommere er som kjent også mennesker! Derfor vil det også kunne variere fra dag til dag, og imellom ulike dommere hva som vektlegges og/eller foretrekkes. Dette er jo faktisk med på å øke spenningen. Den ene dagen trenger ikke å være lik den neste. Ofte er den heller ikke det.

 

Ulike tilnærminger.

Denne gangen fikk vi møte to forskjellige dommere, som også hadde ulike tilnærminger.

P1040275
Ciao Donatella!

Derfor ble også bedømmelsen ulik. Allikevel, selv om vi nok ikke var enige med dommerne i all deres argumentasjon, må vi faktisk takke både Donatella Mastrangelo og Anne Veland for svært gode tilnærminger. Man behøver ikke å være enige med dommer for å kunne sette pris på deres forklaringer, kommunikasjon og bedømming. Det kan være mye å hente fra de tilbakemeldinger man måtte få. En god kommunikasjon med dommeren er alltid informativt.

 

Oliver henter nye sertifikater.

P1040332
Dommer Anne Veland bedømmer Oliver.

Denne gangen stilte vi begge dager med Oliver, (aka S*Catclaw’s Master-Piece) samt lørdagen med NO*Ojas Jazz. Ojas Jazz er jo fortsatt kattunge, men har svært godt av litt utstillingstrening. Vår hannkatt Oliver er derimot i voksen klasse og sikter også derfor på ny tittel. Oliver fikk også meget gode bedømminger begge dagene, og kunne oppsummere helgen med to nye sertifikater. Oliver skårer jo også godt på sin sterke og muskuløse kropp, sine lange ben samt en kort, tett og vakker pels med en herlig tikking. I tillegg har han et usedvanlig godt lynne.

 

Ojas India på sin første utstilling.

P1040279
NO*Ojas India på dommerbordet.

Ekstra hyggelig denne helgen var jo også gjensynet med NO*Ojas India, som var med på sin første utstilling sammen med sin matmor Hege. India gjorde det også svært bra begge dagene