Katter er følsomme dyr. Det er ikke varer eller pakker, man bare kan sende eller plassere her eller der. Et hjem uten katt, er bare et hus. Katter gir liv og bevegelse i hjemmet. Det kreves allikevel en stor grad av innlevelse og delaktighet i kattenes liv.

 

Å leve med katt er en berikelse.

received_379524072774517
Det var desverre ikke liv laga.

Å leve med katt er en berikelse, i den forstand at katten gir deg muligheten til nye dimensjoner i livet. Katter er renslige og svært sosiale dyr. Katten kan bli din beste venn.

Katter vet om, og føler saker vi mennesker bare kan drømme om. Det hele handler faktisk om å kunne leve sammen med katten. Det handler om et aktivt samliv, der man er villig til å kunne se og oppleve livet, sammen med katten.

 

Liv er evnen til tilpasning.

P1030595
En herlig symfoni.

Liv er evnen til tilpasning, og de fleste katter klarer denne innordningen elegant. Så lenge katten har tilgang på de normale tilførsler, slik som rent vann, riktig fôr, tilpasset deres livsløp, samt jevnlige veterinærkontroller, vil katten kunne fungere optimalt. Særlig derfor dette innebærer daglig kos og stell.

 

Alle katter er ulike.

P1030508
Nå tømmes hjemmet.

Alle katter er ulike, i alle fall ut i fra deres behov og livsløp. Noen er svært så kjærlige, mens andre igjen kan være svært så pågående og beskyttende for seg og sitt revir. Noen katter fremstår som herlige avlsdyr, mens andre igjen bare vil leve sitt eget liv. Med andre ord, ikke helt ulikt oss mennesker.

 

Kattens tilknytning.

P1030230
Savnet er sterkt

Kattens tilknytning kan være så mangt. Noen vil så klart være veldig tilknyttet sin eier og mat person. Det vil kunne bli et problem dersom man skulle mene at katten måtte omplasseres. Noen katter vil allikevel ha fordeler av å omplasseres. Dette er fordi visse katter er mer lykkelige som solo katter, enn i konkurranse med andre. Omplassering kan ofte være en smertelig avgjørelse, spesielt om man føler sterkt for katten. Omsorgen om katten bør allikevel forbli den største avgjørelsen.