Katter er effektive jegere, sier biologene. Derfor at de tar mange småfugler og andre mindre dyr. Det hører med til historien at katten ofte bringer dette hjem, som et stolt trofe. Da skal man berømme katten. Den har jo gjort det den skulle, nemlig bidratt til husholdet. For øvrige bør de sies at det finnes knapt mer effektive jegere enn mennesker. Skulle katten derimot komme hjem med en kalkun, eller gås, eller fasan, så sier vi ikke nei.

Innekatter er ingen trussel.

Innekatter er ingen trussel for noen. Det vil si nesten ikke noen. Det hender jo at katten tar seg en tur ut. Det kan være anledningen til å kunne komme hjem med et bytte. Vi hadde en hannkatt som stolt kom tilbake med sitt bytte. Det ble levert på døra. Det var bare det at byttet var en brun snegle! Det var litt vanskelig den dagen, å skulle gi ros og berømmelse for fangsten. I stedet ble det en grundig vask av katten. Gapet var jo fullt av slim!

En fugl i kjeften, eller ti på taket?

Nå hender det jo at innekatter jakter på både fugl og mus, men da er det som regel tøy mus og leke fugler. Allikevel ser vi at kattene er trivelig opptatt innenfor vinduet når de ser fugler i nærheten. Da klappres det med tennene, så det kan høres ut som et aldershjem har flyttet inn.

Det er som kjent bedre med en fugl i kjeften en ti på taket.

Godbitene serveres hjemme!

Den som får mat hjemme, spiser heller ikke ute. Det er en allmenn sannhet som siteres i blant. Det gjelder i alle fall for katter. Godbitene serveres hjemme, og da har heller ikke magen plass til mer. Kattene rasjonaliserer med sine krefter. De går ikke på jakt når de er mette. Jaktinstinktet kan jo også fylles med katteleker. Abyssinere har godt minne, de vet hvor livet skal leves. Etter leken i julegrana kan det kanskje smake med litt kalkun?