
Jeløy, vårt nærmiljø. Jeløy er vår øy. Her bor vi. Her lever vi.
Her går vi våre turer, med og uten katter. Jeløy er i dag en del av byen Moss. Fra eldre tider var øya befolket av store herregårder med ditto

store herrefolk som bebodde brukene. I dag kan vi vanlige folk nyte fruktene av deres anlegg av kulturlandskap. Noe er fredet og noe er i daglig drift som gårdsbruk med åker og eng. I tillegg finnes en variasjon av husdyr, slik som sauer, hester, kaniner, griser, hunder og katter. Dessuten er øya befolket av rådyr og et uvisst antall fugler. De ville dyrene er både til glede og besvær. Rådyrene er idylliske helt til du ser at blomsterprakten din er borte, mens de ville gjessene er til «oppføding» hos landbruket, til stor irritasjon hos vertene. (NB! Våre katter spiser hjemme).
Sommeren er herlig.

Sommeren er herlig. Det betyr en god del av uteliv, strandliv og lyset, det nordiske herlige lyset, skinner nesten døgnet rundt. Men årstidene skifter og høsten følger etter sommeren. Det er tid for innhøstning og bevaring. Deilige klare høstdager med frisk luft og heftige stormer. Høsten er innetid, i alle fall når vi kommer til november.


Juletid.
Så følger juletiden. Vi feirer at livet fortsatt har en fremtid. Og fremtiden kommer – solen stiger, og livet vender tilbake. Det blir vår! Dagene blir stadig lysere. Man sier at livet ikke kommer i reprise, men; allikevel – det skjer!

Solen blir sterkere.

Solen

vil atter bli sterkere og det
livet som virket som dødt og livløst vil atter på ny stige opp av grunnen og bringe fargeprakt og fruktbarhet tilbake. Det hele vil kulminere i vårens kaskade av liv og kadans. Den nordiske årssyklus er fantastisk.
Å leve i årstidsvekslinger er en gave. Det er alltid noe på gang. Det er alltid noe som avsluttes. Man må følge med, på været. Det som er i dag er ikke alltid det som kommer i morgen. Årstidene veksler og vi med dem. Været påvirker oss, årstidene også. Ikke bare oss. Kattene blir også påvirket. Er det lavtrykk og tungt vær, så er det helt tydelig at de sover mer. På den andre siden sett søker de gjerne ut i bedre vær og høytrykk.