Jeg har ikke gjort en katt fortred, dette brukt som et forsvar på å være aggressiv. Det viser på en måte hvor katten har stått i vårt folkeliv. Katten søker seg jo nær til mennesker og vil derfor også kunne være nær til utagering. Fortred er jo et litt gammelt utrykk, men betyr allikevel skade.

Katter har klør!

Ojas Jive, 10 uker.

Katter har klør. De kan være lange, spisse og kraftige. Klørne er kattens forsvar og redskap. Med klørne kan katten fange bytter, men også forsvare seg mot fiender. Kattenes klør har jo ofte også blitt brukt som en omskrivelse i forhold til mennesker. Allikevel er det grunn til å kunne se dette i rett perspektiv. Kattenes klør kan klippes!

 

 

 

 

 

 

Katter kommuniserer på sin egen måte.

Hørte jeg en hannkatt?

Det at katter samtaler på sin egen måte kan være litt forvirrende for oss mennesker. For det første har ikke katter de samme musklene rundt øynene, slik vi mennesker har. Det gjør at deres blikk kan fremstå ganske så likt, enten de jakter eller elsker. Når katten uttrykker «jeg liker deg», gjøres det ved å glippe med øynene. Katter kan kanskje ikke smile, slik vi mennesker liker å se det. Så skal man tilnærme seg en katt, så blunk!

 

 

 

 

Å behandle en katt med respekt.

Pelsdyr eller familiemedlem

Å behandle en katt med respekt er å respektere deres integritet. La katten komme til deg, fordi det vil den. Om den ikke vil, ja så må du også respektere det. Ofte tar det bare litt tid, så kommer katten allikevel. Katter har sensorer vi mennesker bare kan drømme om. Derfor værer katten ofte saker vi ikke ser. En katt som behandles med respekt vil også ofte kunne bli en svært så kjærlig katt.

 

 

 

 

 

Katten viser kjærlighet.

Katten viser sin kjærlighet på ulike måter. En katt som sleiker er veldig ofte en trygg og kjærlig katt. Allikevel vil katten kunne vise sin hengivenhet på flere andre måter. Eksempler på dette er når katten oppsøker deg og legger seg vel til rette. Et annet eksempel er at katten prater til deg. Da er det ofte noe den vil. Kanskje savner den mat eller vann, eller rent av bare kos eller stell? Det gjelder å ha antenner for hva katten vil. En godt ivaretatt katt vil sjelden vise klørne!