Ungene er ikke unger lenger.

P1020179Ikke lenger unger, – men små abyssinere. Harmonys gutter er i ferd med å bli store. Det går en grense et sted, for når man kan kalle kattunger for unger. Et eller annet sted forvandles de faktisk til spenstige ung katter. Vi lurer på om vi ikke nå har nådd det punktet! Faktum er at alle fire nå mer minner om små abyssiner katter. Hvilket de jo faktisk også er. Enn så lenge holder de det gående med lek og trening. Snart blir det blodig alvor. Hormonene presser på, og det blir om å gjøre å forsvare seg og sitt revir. Livet som hannkatt er ofte ingen dans på roser.

 

Forvandlingen er bittersøt.

P1020201De fire brødrene er snart fire vakre abyssiner katter. Tiden for oppvekst og samvær er snart brakt til ende. Det har vært noen herlige uker med de små. Mamma Harmony har vist seg som en fantastisk mamma, med en tålmodighet av en annen verden. I tillegg har hun vist seg som en sann forsvarer av sitt avkom. Brødrene har så langt vokst og trent, med lek og jakt. Det ser ut som det kan bli fire herlige voksne abyssiner hannkatter, vakre, sunne, trygge og sosiale.

 

Forvandlingen fra nyfødt kattunge til fertil hannkatt kan virkelig oppleves som noe bittersøtt. Fire små brødre som hver dag har søkt sammen i lek og trygghet, med mating og samvær. De små forsvarsløse nøstene utvikles og vokser. Snart vil de kunne være fertile hannkatter som skal erobre, forsvare og beskytte. Eller, må det være slik?

 

Dersom tanken er avl?

P1020175Dersom tanken er videre avl, bør man kanskje legge en slagplan fremover. Å ha en fertil hannkatt i hus kan lett bli diverse problemer om man ikke er forutseende. Noen hannkatter har lett for å markere rundt om kring. I tillegg kan fertile hannkatter være svært så villige til å forsvare sitt revir. Fertile hannkatter bør derfor ha sitt eget hus, eller en egen avdeling. Når ønsket antall parringer er gjort kan det være lurt å tenke på kastrering.

 

En kastrert hannkatt.

P1020168En kastrert hannkatt, er noe av det mest kosete du kan oppdrive i katteverden. Om du tenker at denne katten skal bli min eller familiens kosekatt, ja, – så er den klare anbefalingen kastrasjon. Det vil kunne spare katten (og omgivelsene) for en masse frustrasjon, i tillegg til eventuelle skader som måtte oppstå i konkurransen med andre kandidater. Dessuten vil det muligens kunne spare omgivelsene for en del uønskede katter.