I skybrudd og hetebølger er det nesten ikke til å tilrettelegge livet for våre katter. Riktignok er abyssinere varmeelskende katter. Allikevel kan det faktisk bli for mye av det gode. Selv om slektstavla peker mot ørkenlignende tilstander, synes det som om våre katter ikke tåler like mye varme. I skybrudd søker de gjerne ly.

 

Så kommer skybruddet.

Så kommer skybruddet. Det medfører enorme mengder nedbør. Godt for planter og hagen, allikevel kanskje ikke ønskedrømmen for en katt. Heftige byger og lave trykk

P1030015

bringer kattene inn i en ”vente og hvile posisjon”. Katter sover jo store deler av døgnet. Allikevel, når lavtrykkene står i kø, sover de desto mer.

 

Lyn og torden.

Lyn og torden hører liksom med til sommeren. Heteperiodene har faktisk en tendens til å bli avsluttet med skikkelig smell. Noen dyr reagerer kraftig på disse lydene. Andre bryr seg mindre om lyden, men reagerer kanskje mer på trykket og regnet som ofte følger. I

P1030504.jpg
En bearbeidelse for oppdrettet.

alle fall er det viktig å ta vare på kattene i slike tilstander. De behøver tilsyn og trygghet. Noen ganger kan elektrisiteten i omgivelsene utløse ståpels på kattene. Katter er jo følsomme skapninger med svært så velutviklede antenner for hva som foregår.

 

I oppstarten av værforandringer.

I oppstarten av værforandringer kan man ofte lese dette i endrede mønster hos våre katter. Noen kjenner behovet for å sove. Andre blir mer irritable og glefsede. Ikke helt ulikt oss mennesker. Været påvirker oss alle.

cropped-P1040440-scaled-1.jpg

Så kommer omslaget. Tordenværet drar forbi, men lufta er utjevnet. Det hele er brakt tilbake til normalen, og livet kan fortsette som tidligere.

 

Kattene leser oss.

cropped-P1010360.jpg

Kattene leser oss. Vi burde kanskje være flinkere til å kunne lese våre katter? Kattene har fantastiske evner vi mennesker bare kan drømme om. Å leve med katt er faktisk å kunne avlese kattens tilstand og behov. Følger man nøye nok med vil katten kunne fortelle deg om det meste.