Hortensia eller Mossesia, det er et ganske så lokalt spørsmål. Ferga går over Oslofjorden fra Moss til Horten. De ulike destinasjoner kalles derfor for Mossesia eller Hortensia. I tillegg har vi hageplanten Hortensia som faktisk står her hos oss i full blomst. En vakker plante, med en frodig blomstring. Det er ikke merkelig at kattene kan bli forvirret. I tillegg befinner vi oss faktisk mitt i mellom. Vår øy er i midten av Oslo fjorden.

 

Hortensia i full utfoldelse.

P1040180

Oliver har Hortensia i full utfoldelse rundt sin kattegård. Ikke merkelig at han kan bli forvirret. Hvor er jeg? Hva skjer? Alt er så merkelig. Det kan jo nesten se ut som diktet fra Sigbjørn Obstfelder: ”Jeg ser”. Obstfelder undrer seg på om noe er galt ned ham selv eller verden. Fremmedfølelsen griper om seg, han ønsker å formidle en fremmed følelse i forhold til sin omgivelse. ”Jeg har visst kommet på feil klode”.

 

Har han havnet på feil klode?

Oliver på stubben 24 mai 2018
Ute jakter Oliver insekter og annet fly-fly.

Nå tror ikke vi at Oliver har havnet på feil klode. Nei, tvert i mot. Han ser ut til å stortrives på den planeten han er. Dessuten klarer han i samarbeid med diverse hunkatter å lage fantastiske unger. Oliver er sannelig en produktiv katt. Bekymringene over fremtiden synes ganske så fraværende. Han har helt tydelig ingen fremmedfølelse. Han virker å være hjemme, og stortrives med det. Så trenger han heller ikke å ta ansvar for sine amorøse utspill. Det er hunkattene som må ta den utfordringen.

 

Hunkattene bærer den største utfordringen.

cropped-P1030222.jpg

Hunkattene bærere den største utfordringen, fordi det er de som bærer frem avkommet. I tillegg er det også de som må ta seg av mating og ivaretaking den første perioden. Deretter er det også kattemamma som sørger for oppdragelsen og fører på den måten slekten videre. Kattemamma kan godt gå i løp før ungene er ute av redet. Men, som vi har sett så mange ganger, – når hun kommer tilbake over dørstokken, da er hun mamma.