Harmonys unger – en uke.

P1020724
Viltfarget gutt

Harmonys unger – en uke. Ojas Harmony fødte sitt andre kull mandag 9 juli. Resultatet ble 3 viltfargede og en blå kattunge. To av de viltfargede ser ut til å være hannkjønn. Den blå og den siste viltfargede er nok hunn katter. Ungene legger godt på seg, med unntak av den viltfargede lille jenta som hadde litt problemer med tilgangen til morsmelka. Etter et par dagers støtteforing kom hun allikevel godt i gang og legger nå godt på seg fra dag til dag. Nå er hun faktisk i ferd med å ta innpå sine søsken, hva vekta angår.

 

Morsmelk er det beste.

Støtteforing gis jo ved hjelp av pipette og liten smokk, når vi snakker om så små unger.

P1020727
Viltfarget gutt 2

Det var nok ved denne bruken at hun knekte koden og kom i gang med den naturlige suginga. Stor var i alle fall gleden over at hun så raskt kunne innta sin ernæring fra mamma Harmony. Morsmelken er jo tross det beste!

 

P1020728
Blå jente

Utsatte for dehydrering.

Abyssiner katter er jo varme elskende dyr. Under normale omstendigheter ligger de gjerne på varmekablene og sover. Allikevel, med den hetebølgen vi nå har hatt kan det bli for mye, selv for en aby. Spesielt er jo de små utsatte for dehydrering. Det er viktig å følge med, ved å jevnlig veie de nyfødte, slik at man har en slags pekepinn på at det går rett vei. Samtidig er det viktig å sjekke allmenn tilstanden. Det er ikke bare mennesker som kan bli slappe i varmen.

P1020730
Viltfarget jente.

 

Luktesansen er på topp.

Det er fire herlige kattunger, en uke gamle, som enn så lenge padler rundt med strittende babypels og lukkede øyne. Men luktesansen er på topp. Slik sett vet de alltid hvor de kan finne sin mamma. Harmony på sin side er en svært så kjærlig og plikt oppfyllende mor, alltid klar til å betjene sine små, alltid klar til å beskytte sitt avkom.