Om katten har influensa kan være litt problematisk. Allikevel, i likhet med mennesker, katter kan bli syke! Katter kan bli smittet. Da gjelder det å kunne følge med på symptomene. Vaksiner og rengjøring vil kunne forebygge smitte.

 

Nefer var forkjølet.

P1010573

Vår katt, Nefer , fremstod tidligere med en skikkelig forkjølelse. Hun var nærmest likt et barnehagebarn, med kraftig nedsatt immunforsvar og grønt snørr rundt snuten. Normalen er jo at katter har kald og fuktig snute. Normalen er også at snuten er ren, samt at katten ikke virker plaget. Allikevel, plutselig var Nefer infisert med kraftig snørr og tydelige sykdomstegn. Ved hjelp av omstendelig rengjøring og aktiv oppfølging, kom hun seg igjennom dette.

 

Influensa eller forkjølelse?

En del mennesker sier influensa, når de egentlig skulle si forkjølelse. Det er ikke slik at alle symptomer nødvendigvis må være influensa. Det til tross, en kraftig forkjølelse kanNefer baby være heftig nok. Aldri før har vi sett en katt, med grønt snørr rundt nesen. Det ble allikevel en kraftig påminnelse om at også katter kan bli syke. Da kreves det at katten også blir ivaretatt. Det var nok kanskje bare en forkjølelse. Med kos og aktivt stell går allikevel symptomene raskt over.

 

Katten elsker kos.

Ivaretagelse betyr blant annet kos. Katten elsker kos. Ofte er spørsmålet; når får katten nok kos? I følge vår erfaring er svaret, aldri! Katter elsker kos. Det å bli sett og ivaretatt innebærer også nærmest uendelige stunder med strykning, kløing og samkvem med katten. Noen katter foretrekker scenen alene, mens andre igjen kan godta at de er flere om tilhørigheten. Katter er selvstendige dyr, men, tilhørigheten til matmor eller matfar spiller faktisk en stor rolle i deres liv.

 

Mennesker kan smitte katter.

Virusene som rammer katter kan visstnok ikke ramme mennesker. Allikevel kan katten bli smittet av noen former for influensa fra mennesker. Regelmessige vaksiner er troligvis det beste for å forebygge sykdom. Uvaksinerte katter, kattunger og eldre katter med dårlig immunforsvar vil oftere kunne rammes. Dersom katten får symptomer slik som høy feber eller nedsatt allmenntilstand bør man kontakte veterinær.