Ja, gubben og katten er muligens et kjent fenomen? Det er i alle fall et kanskje eldre program som ble formidlet for barn. Gubben og katten er i så måte ikke foreldet. Katten elsker fortsatt gubben, og gubben elsker fortsatt katten. Gubben og katten lever i en slags symbiose.

 

Gleden av en katt.

(2)(N)Mayas Pride Nefer (9)

Gubben og katten er et program, som sikter inn mot hvordan en eldre person kan ha glede av en katt. Programmets gubbe har ikke bare glede av katten, han behandler henne nærmest som en kompis. Katten har godtatt gubben, og gubben har absolutt akseptert kattens nærvær.

 

Kattehold er samspill.

received_1203648263119397Å leve med katter er faktisk helsebringende. Det er godt for mennesker å ha et dyr eller flere, å bry seg om. Katter er individer som det går an å snakke med. Kattene kommer også gjerne med tilsvar. Det som mange kanskje ikke er klar over, er at katten også trenger mennesket. Nærheten og samspillet med mennesker gir katten trygghet og samhørighet. Det er altså snakk om et samspill som utvikles begge veier. Det er av denne grunn vi tror på et kattehold der kattene lever sammen med menneskene og ikke bare ved siden av.

 

Katter er kanskje ikke flokkdyr?

P1010860Å leve med katter innebærer allikevel at man noen ganger må skille kattene. Det fordi at ikke alle katter trives så godt med alle. Dermed må man finne ut hvilke katter som er bekvemme med de andre. Det kan faktisk være en skikkelig utfordring! Katter er jo ikke i første hånd flokkdyr. Deres personligheter og temperament kan lett bli en utfordring.

Det er nå en gang slik at ikke alle er komfortable med alle.

 

Katter er avhengig av et hierarki.

P1010706

Dersom en katt blir litt for fortrolig med sin eier, kan faktisk de andre kattene reagere. Man kan kalle det sjalusi eller annet. Reaksjonene vil allikevel kunne komme. Dette fordi det er gjevt å ha rangen i forhold til sin eier. Katter er på mange måter avhengig av et hierarki. I utgangspunktet er det kattemamma som er sjefen. Senere blir det litt mer uvisst. Det kan ta noen tid før man finner ut av hvem som er hva i dette systemet.